fredag, januari 13, 2023

Fredagslistan 2023, vecka 2: Songs Of Sweden


Sverige är just nu ordförandeland i EU, och som tradition görs det en spellista som representerar landet. Det säger sig själv att listor av det här slaget blir spretiga, med svårigheter att tillgodose all otrolig bra musik som görs i de olika länderna - tänk då Sverige med sin rika musikflora. Och det finns gott om verkligt bra musik i listan, trots att den är gjort av - håll i er nu - folk i regeringskansliet. Vi yttrar oss inte om popen, den klassiska musiken, eller att samtliga Sveriges minoritetsspråk finns i listan. Nä, nu pratar vi om hårdrock och metal. Och här, gott folk, känner vi att det hade kunnat vara bättre. Maken till alibival! 

Att SABATON byttes ut mot BATHORY var bara bra - SABATON är ett skitband till att börja med och borde aldrig ha kommit i fråga för listan. Resten av antingen bandval, eller låtval är lika usla. 

Vi får: 

The Final Countdown av EUROPE. Till och med EUROPE själva måste gäspa vid det låtvalet.

Mary On A Cross  av GHOST. En fin låt, men det finns bättre. 

Only For The Weak  av IN FLAMES. En alibilåt som till och med IN FLAMES själva är trötta på. 

och 

Hades av BATHORY

Nä, så här kan vi inte ha det. Därför får ni, lite som ett fuck you, and the horse you rode in on till regeringen och ett varsågoda till er andra, en bättre, längre och framför allt mer djuplodande lista som vi känner representerar hårdrocken och metallen betydligt bättre. 

Lyssna på Spotify

Lyssna på YouTube

Vi tar helg på det! 

/Metallbibliotekarierna

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg