fredag, januari 31, 2020

Fredagslistan 2020, vecka 5: Unbounded Terror

God afton.

Denna fredag ska vi ta en närmare titt på ett nysläppt album signerat UNBOUNDED TERROR, ett rejält legendariskt dödsband från Spanien, närmare bestämt Mallorca. Bandet bildades 1991, släppte sin första fullängdare "Nest Of Affliction" året efter och har sedan dess hållit sig hyfsat passiva. Tills nu. Den andra januari 2020 dök nämligen andra albumet "Faith In Chaos" upp och det är det vi ska sätta tänderna i prick med detsamma. 


UNBOUNDED TERROR har sina rötter i den tradition som stavas DEATH, AUTOPSY och CARCASS och var på sin tid ett av de allra första dödsbanden i Spanien. Gitarristen Vicente J. Payá är såvitt jag förstår den enda kvarvarande originalmedlemmen och han begår musik även i andra konstellationer, så som GOLGOTHA,YSKELGROTH och UNWOM.  

Vad gäller recensioner runt om på nätet för "Faith In Chaos" har skivan fått ett ganska modest mottagande, i runda slängar en stabil trea av fem möjliga. Jag vill mena att det är oförtjänt snålt, den här plattan är en klassisk old school-dödsdänga som levererar prick det den ska - rakt mangel utan krusiduller. Den enda egentliga invändningen man kan ha mot det här albumet tänker jag är formen, att allt går i ungefär samma ton och samma tempo. Ja, om man nu är en orimlig person som inte gillar bra ton och bra tempo, det vill säga. För alla oss andra är det här rent guld!

Jag tänker inte orda mer nu utan släpper er lösa på detta saftiga dödsmetallgrönbete och önskar en gemytlig helg.

/Susanne

Fredagslistan 2020, vecka 5: Unbounded Terror


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 15: Coffin of the Storms

För de som fortfarande ägnar den norska scenen någon uppmärksamhet inträffade nyligen en av årets större händelser: COFFIN STORMS släppte si...

Populära inlägg