fredag, januari 12, 2024

Fredagslistan 2024, vecka 2: Tio skivor från 2023 som man mycket väl kan lyssna på.

Gomorron fredagskamrater! År 2024 har som utskjutet ur ett avsågat hagelgevär redan rasat in över oss med en hiskelig fart och därför är det hög tid att även jag tar och avhandlar vad som egentligen var bra i albumväg under 2023. Jag tänker inte rangordna eller prisutdela utan ser den här genomgången mer som en fingervisning kring tio skivor som man mycket väl kan lyssna på. Så fram med läskeblasken nu och håll en vuxen hårt i handen så kör vi. Länk till listan finns både HÄR och längst ner i inlägget.



KOMMAND - Death Age: Ljuvligt rå dödsmetall med krigstema från Los Angeles. Om jag hade fått bestämma så hade nog fler band låtit ungefär såhär.


HÄSTSPARK - Ostiarius Inferni: Yster, trevlig och svängig stoner från Avesta. Ett ganska nytt band vad jag förstår så det blir nog kul att se vad de hittar på framöver.


REZN - Solace: En trösterik och väl genomarbetad doom att bara sjunka ner i. Rekommenderar lyssning i hörlurar! Vill man vara lite klyschig så kan man säga att den här skivan är som att ge sig ut på en resa fast inåt.

CRUCIAMENTUM - Obsidian Refractions: Det här är rakt av löjligt bra dödsmetall som alla måste lyssna på. Här skojar jag inte utan det är obligatoriskt och det kan hända att det blir läxförhör sen.


POISON RÜIN - Härvest: En god liten punkgryta som blandar och ger och får mig att tänka på 80-talet och kanske också RAMONES när allt kömmer ümkring.


BURIAL HORDES - Ruins: Grekisk black metal som pekar med hela handen. Nej fy satan vilket riffarbete! Man baxnar lite, detta är bra skit.


BLODTÅR - Det förtegna förflutna: Folkig black metal från Stockholm med drama och driv. Rätt charmigt och lite ledset sådär så man får någon sorts moderskänsla och vill bjuda på varm dryck och kanske en filt. Ett minus i protokollet för bandnamnet dock.


THE SHITS - You're a mess: Brötigt och punkigt med noiseinslag och monotoni. Även rejält med rundgång vilket ger en guldstjärna!


UNHALLOWED - Awaken the black flame: Tysk svängig melodisk black med atmosfär och skön DISSECTION-vibb. Med andra ord svårt att motstå!


HÄXANU - Totenpass: Skandinaviskinspirerad melodisk black metal med riv från staterna. Detta äter jag med sked men vad ÄR det för bandnamn...? Jag avstår från att vitsa kring anrättningen men nog fan undrar man vad som ska HÄXASEN och HÄXAIMORGON?

Med detta säger vi hurra för fredag och tager helg!

/Susanne

Fredagslistan 2024, vecka 2: Tio skivor från 2023 som man mycket väl kan lyssna på.

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg