fredag, oktober 14, 2022

Fredagslistan 2022, vecka 41: Nytt och noterbart!

 Gott folk!

Det är hela 11 veckor sedan vi gjorde en lista på temat nytt och notervärt, och så kan vi ju inte ha det!

Vi kör!

Vi inleder med galopperande trioler på bastrummor och en tydlig vurm, ja nästan fanatisk kärlek till hur metal lät i slutet av 80- och början av 90-talet. Detta är så magiskt bra och underhållande att jag blir till mig, vill dricka öl och ha det bra. Sångaren James-Paul Luna har så mycket löd i pipan, och det märks att bandmedlemmarna har haft det fruktansvärt kul när de spelat in sin skiva. 

SUBLATION från Philadelphia. Ni kan redan nu gissa hur det låter med tanke på loggan, eller hur? Teknisk döds med fint sväng brukar få mig att nicka gillande, och det gör jag även här. Bandet består av två personer: Max Svalgard (jag går igång på efternamnet!) på bas, gitarr och sång och Danny Piselli på trummor och de har fullängdaren "The Path To Bedlam" bakom sig. Riktigt bra detta!


Det finns ju bra death metalband, och så finns det de band som utgör eliten. Jag räknar BLOODBATH dit. Senaste skivan "Survival of The Sickest" är så fruktansvärt bra. I Putrefying Corpse får vi förutom ett magiskt sväng finfin gästsång av Mark "Barney" Greenway från NAPALM DEATH. Har vi hört detta förr? Ja, men ni får svårt att övertyga mig om att det inte går ner lite till. Produktionen gör sitt till. Axenrots trummor låter ursinnigt bra, gitarrljudet vässat till max. Och så sjunger Nick Holmes bättre än någonsin. AN ABSTRACT ILLUSION spelar progressiv och atmosfärisk death metal. Satan så bra detta är!  Här finns riffen, drivet, ett satans hantverk i låtskriveriet, känslomässig närvaro to the gills, otroligt trumspel och magisk sång. Vi har haft med bandet på bloggen, 2017, men jag hade glömt bort bandet. Det känns fint att ha återupptäckt detta gäng. Om ni tyckte att en nästan 8 minuter lång låt var i längsta laget, då kommer ni baxna på riktigt nu. För nu avslutar jag med en låt från ORMs "Intet ・Altet" som är 25 minuter lång. Hela skivan är magiskt bra, lätt den bästa black metalskivan jag hört i år, och kanske en av de bästa plattorna totalt under 2022. Total hängivenhet, fantastisk stämning och inte en död stund på hela skivan gör att detta är sagolikt bra. Ni vill inte missa den här plattan, det lovar jag er. 

Vi tar helg på det!
/Martin


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2023, vecka 38: New wave of Norwegian old school black thrash metal (TNWONOSBTM) Del 1

Det finns en lite speciell subgenre jag gillar och det är "modernare" band som spelar black/ thrash metal.  Av någon oklar anledni...

Populära inlägg