fredag, september 30, 2022

Fredagslistan 2022, vecka 39: Ares Kingdom - In Darkness At Last!

Idag består fredagslistan av exakt EN skiva, nämligen briljanta "In Darkness At Last" av ARES KINGDOM. Och den titeln för ju tankarna till dagsläget då hösten slutligen tagit ett litet nätt struptag om sensommaren och tryckt till; till förmån för regn, rusk och mörker. 

ARES KINGDOM består av ett gäng fryntliga grabbar från Kansas City som strävat på sedan 1996 och släppt en hel radda skivor genom åren. Albumet vi lyssnar till idag är femte fullängdaren och den såg dagens ljus för ungefär en halv månad sedan på Nuclear War Now! Productions. Om musik kan tänkas vara pampig men samtidigt hetsig så skulle jag nog säga att ARES KINGDOM kör fullt ut på den stilen. Thrash möter döds möter krig möter esoterika och bildar tillsammans fullt ställ med sågande gitarrer.

 Det finns en nerv i riffen och kanske framför allt i sången som tilltalar mig mycket. Det här är passionerad musik gjord av passionerade människor och därför ligger energi och engagemang på topp genom hela skivan. Bitvis känns det 80-tal och bitvis 90-tal i anslaget och det ger ju alltid pluspoäng i min bok. Ja fy satan så bra det här är. Jag går inte in låt för låt och recenserar idag utan ni får själva bilda er en uppfattning om den här 39-minuterssläggan till platta. Efter genomgångna tio spår tar vi en välförtjänt helg. På återseende!

/Susanne

Fredagslistan 2022, vecka 39: Ares Kingdom - In Darkness At Last!

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2022, vecka 48 - Årsbästa 2022, del 1

Gomorron! Eftersom året närmar sig sitt oundvikliga slut är det dags att summera och kontemplera. Vilka skivor var egentligen bäst under det...

Populära inlägg