fredag, februari 25, 2022

Fredagslistan 2022, vecka 8: Offerblod I Vallabod

Så var sportlovet över oss ännu en gång och jag har valt att ägna denna fredagslista åt just bandet SPORTLOV. Inte Ukraina, krig, livets allmäna frustration och jämmerdal utan ett sidospår som kan få distrahera för en stund.

Bakom black metal-gruppen SPORTLOV gömmer sig några rätt stora namn inom extremmetallscenen men visst låter det mer poetiskt med medlemmar som Count Wassberg, Dubbdäck Doom Occulta, Hell Y. Hansen, Thermoss, Fjällhammer, Fjällräv Vikernes och Jürgen Mühlegg. Uppsalabandet var aktivt från 1998 till 2016 då man slutligen kastade in handduken (inklusive en paus på ungefär tio år där mot slutet).

Kännetecken för SPORTLOV är, förutom ett iskallt anslag och habil musikalitet, förstås ett stort mått humor. Texterna handlar om vintersport, snöbollskrig och satanism och det är stört omöjligt att inte charmas av strofer i stil med "ingen Jesus Krist i vår svarta pist".

Tre släpp och en samlingsbox hann man med att ge ut och jag tycker att vi kastar oss rakt in i den enda fullängdaren "Offerblod I Vallabod" från 2003. Sedan tar vi en välförtjänt helg.

/Susanne

Fredagslistan 2022, vecka 8: Offerblod I Vallabod


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg