fredag, mars 12, 2021

Rest In Power L-G Petrov


Lars-Göran Petrov är död. Jag tror inte det finns en enda hårdrockare som mötte L-G som inte har ett gott minne av den mannen. Mitt eget är ifrån när ENTOMBED spelade på The Tivoli i Helsingborg och jag i vanlig ordning skulle handla merch. Det var L-G som stod vid merchbordet och som sade när jag ville köpa tisha med motivet från "Morning Star" att det där var minsann den sista tröjan som fanns i den storleken. Jag vet inte om det stämde, och jag bryr mig inte speciellt om detta heller, men än idag drar jag på läpparna när jag tänker på det. För L-G hade en förmåga att få folk att le, ha kul och känna sig inkluderade. 

Han gjorde aldrig en grej att han var en banbrytande sångare i ett epokgörande band som med flera skivor definierade genren death metal påverkade generationer av människor, och fortfarande kommer att göra detta. För egen del så halkade jag in på just ENTOMBED med "Wolverine Blues", skivan som tog bandet i en något ny riktning, men där L-Gs röst var en konstant som ankrade fast bandet. Resten av bandets diskografi innehåller så många guldkorn att jag baxnar. 

L-G hade en sträng arbetsmoral får man nog säga. Att skriva musik, spela in och turnera var livsluften för denne sångare som berörde folk över hela världen. Det känns tungt att han är borta. 

/Martin

Fredagslistan 2021, vecka 10: Rest In Power L-G Petrov

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg