fredag, december 04, 2020

Fredagslistan 2020, vecka 49: Twisten i slutet av året

Gott folk!

Året går mot sitt slut, och igår kom min personliga sammanfattning som Spotify gjort till mig. Den skiljer sig en del från mitt lyssnande på promotionmaterial från skivbolagen, så jag tänkte att jag lägger även listan över mina 100 mest lyssnade låtar från 2020 som en bonus till veckans fredagslista. Att ni kommer få ett antal låtar framförda av casten från Glee får ni antingen stå ut med, hoppa över, eller bara digga med i, haha!

I övrigt så blir det en enda skiva som jag tänkte att vi ska kolla in. Jag har lyssnat som satan på "Rising Vengeance" av NAWABS OF DESTRUCTION. Jag säger helt up front - den här skivan kommer att få mig att kasta om i årsbästalistan, för så pass bra är den. 

Med grund i melodisk dödsmetall tar det här bandet från Bangladesh oss på en rent sagolikt bra resa där progressiva inslag står för det mesta av magin. "Rising Vengeance" är en skiva som är så otroligt kul att lyssna på för den har så många rätt. Låtmaterialet ligger på en skrattretande hög nivå. Produktionen är en dröm. De musikaliska insatserna från de två medlemmarna sagolika. Ta bara orgeln i helt episka Rise of the Warlords, som kommer in över blastbeats som sedan övergår i massiv tvåtakt. Ja, ni fattar ju att jag blev till mig.  

Faktum är att "Rising Vengeance" är skivan jag inte visste att jag behövde, men som när jag väl hörde den omöjligt kunde bortse ifrån, och som dessutom visade på att även en så tröttkörd genre som melodisk döds fan i mig kunde få en injektion av friskt blod. /Martin

Fredagslistan 2020, vecka 49: Twisten i slutet av året

Martins hundra topplåtar från 2020, enligt Spotify

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg