fredag, juni 25, 2021

Fredagslistan 2021, vecka 25: Midsommarmangel deluxe!

Gomorron och muntra midsommarhälsningar! I dagens lista har jag tagit en titt på blandade nysläpp med temat totalt mangel främst från staterna men även ett portugisiskt bidrag har nästlat sig in. Utan krusiduller och omsvep kör vi igång midsommarmangel deluxe!

Lite dödsmetall med klara bay area thrash-vibbar, kan det vara något? Ja, jag tänkte väl det! LACERATION har varit aktiva i ungefär 15 år och släpper snart fullängdaren "Demise" på Rotted Life Records. Från den har jag valt spår fyra - Monolith - som är en klassisk upptempo-smocka som kommer med en stark uppfordring om att dansa ringdans i snabb fart. Inget man inte hört förut men icke desto mindre väldigt trevligt. Kan tilläggas att LACERATION är ett mycket vanligt förekommande bandnamn och att det i detta fall rör sig om gänget från Kalifornien så slipper ni blanda ihop det.

Vi går vidare med WITCH VOMIT som medelst sin musik av det mörkare slaget behandlar ämnen så som nekrofili, depression och lite annat gott och blandat. EP'n som släppts heter "Abhorrent Rapture" och från den kommer Purulent Burial Mound som bjuder på fullt ställ likväl som ett och annat gitarrsolo, lite häxsvaj och ett par hekto attityd. Growlet är heller inget att leka med utan här menar man vad man säger, eller jag menar gurglar. Fem av fem kyrkbränningar i betyg av mig för denna totala promenadseger i ondska.

I likhet med tidigare nämnda LACERATION finns det en uppsjö av band som heter GNOSIS och listans tredje bidrag dukas upp av GNOSIS från Miami som spelar en trevlig black metal med dödsinslag. "Omens From The Dead Realm" såg dagens ljus 14:e juni på Nuclear War Now! Productions och från den kommer förstaspåret Conjuration Of The Nemesis. Vid första lyssningen tänkte jag att det lät som att en trummaskin var inblandad men när jag kollade upp det hela visade det sig vara en fullt mänsklig bandmedlem med helt vanliga armar. Eller ja, armar med imponerande precision och taktkänsla skulle jag vilja påstå. Det här är överlag riktigt väl utförd black metal med stor rymd i ljudet och kraftfull ockultism i texterna.

CEREBRAL ROT kommer från Seattle och är relativt nya i sammanhanget, bandet bildades så sent som 2016 med medlemmar som spelat i lite blandade andra band sedan tidigare. "Excretion of Mortality" heter fullängdare nummer två i ordningen och redan på omslaget kan vi gissa oss till ungefär hur denna anrättning kommer att låta. Som mycket murkig och brötig inälvsdöds är det korta svaret på den frågan och det sitter ju som bekant aldrig fel i en fredagslista. Vile Yolk Of Contagion är en svängig bit och torde tilltala alla som har ett gott öga till band i stil med CARCASS.


Portugisiska IRAE får knyta ihop veckans säck med sin kompromisslösa uppvisning i rå black metal på EPn med det episka namnet "Dangerovz Magick Zpells from the Mesziah of Death". Som trivia kan tilläggas att den här låten är den i listan som min katt är mest skeptisk till men vi har å andra sidan ganska olika åsikter om det mesta. Den vokala insatsen i låten Part 1 får mig att tänka på herr Nattramns härjningar i SILENCER, som en sorts hemsökelse snarare än sång. Personligt och intimt som en noga utvald (och tillika utspottad) besvärjelse är känslan som uppstår när man lyssnar på IRAE och det är ju gott så. Riktigt bra musik att inleda midsommaren med när allt kommer omkring, så på med liksmink och nitarmband, korka upp jordgubbarna och inta första bästa gräsmatta så kör vi lite helg nu.

På återseende!

/Susanne

Fredagslistan 2021, vecka 25: Midsommarmangel deluxe!

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg