fredag, februari 21, 2020

Fredagslistan 2020, vecka 8: Diverse osorterat

Gott folk!

De gångna 2 veckorna har jag vid sidan av mitt recensionslyssnande lyssnat ganska planlöst på en del nytt och en hel del gammalt. Därför blir veckans fredagslista därefter.

Vi kör!

Såklart dyker PSYCHOTIC WALTZ upp i listan. Jag är djupt imponerad av det här bandets musik som jag tycker lämnar mig med känslan av att jag vill ha mer av den hela tiden. Det går sannerligen att sjunka ner i tonerna som skapas av det här bandet. Svårt beroendeframkallande!


Hamnade i en grav TNFO-period under den här veckan! Ja, de har ju släppt nytt material, och nästa vecka kommer ju hela skivan, men ni får stå ut med att jag envisas med att peta in Jennie som ju är så satans bra! Sånt underbart tillbakalutat sväng, en helt underbar refräng, och sticket är ju hårresande ljuvligt!




Det här bandet lirar någon sorts punkig post metal som jag gillar skarpt i vissa delar. Jag hittade bandet på Bandcamp för 2 år sedan kanske, och blev till mig över Great Falls Beyond Death. I veckan så väcktes suget efter låten igen, och ja, den håller än.

Jag tycker att KVELERTAK kan slira lite hit och dit i kvalitet. Under en period tröttnade jag helt på bandet. Men när de får till det, då brukar de vara helvetiskt bra. Som på Båtebrann från nya "Splid" som svänger på ett helt underbart sätt. Den har också fina sångharmonier, och ett otroligt snyggt gitarrsolo.



Avslutar med en klämkäck dänga av DIALITH som jag knarkat ner mig nästan oförsvarligt mycket på under de här månaderna. Jag verkar inte kunna få nog av det här bandets rent episka symfoniska power metal, och jag tänker inte ge mig - helt uppenbarligen - förrän alla gör mig sällskap i dyrkande av detta band, haha!

Ha en fin helg!


/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg