torsdag, november 21, 2019

Årsbästalistan 2019 - de nominerade, omgång 3

"Garden Of Storms" av IN MOURNING

Satan så bra! Det var min första tanke när jag hörde första låten från IN MOURNING på bra länge. Låten var Black Storm och jag lade raskt till den i redaktionens spellista för Hot or Not? på WeRock. Jag hoppades innerligt att den låten skulle vara inledningen till en mäktig återkomst till storformen för bandet. Och det var den. Jag har lyssnat löjligt många gånger på den här plattan, och jag märker att jag gillar den mer för varje lyssning. Späckad med känsla och knallbra låtar så är "Garden Of Storms" en skiva att sjunka ner i och absorberas av.


"Heart Like A Grave" av INSOMNIUM

Ytterligare en ren triumf till skiva från INSOMNIUM vars primära låtskrivare Markus Vanhala visar på sin rent gudabenådade begåvning. Allt låter så självklart på den här plattan, och det känns inte alls stagnerat eller repetitivt - trots att det handlar om melodisk dödsmetall, en minst sagt genomtröskad fora.





"In Cauda Venenum" av OPETH

OPETH är ju OPETH, och det mesta bandet gör är ändå bättre än rätt mycket annat som kommer ut. "In Cauda Venenum" är en minst sagt matig dubbelskiva, och det verkligt coola med den är hur sagolikt stor skillnad det faktiskt är när man lyssnar på samma låtar men på olika språk. Det händer faktiskt något med låtarna när Mikael Åkerfeldt sjunger på svenska. Personligen föredrar jag den engelska versionen, då OPETH för mig alltid kommer att vara ett band som är gigantiskt i alla aspekter, och då tycker jag att engelskan är det enda rimliga språket.

"Veil Of Imagination" av WILDERUN

Om OPETH är för oproggiga även för de mest kräsna av er, ja då tycker jag ni ska kolla in WILDERUN, ett band som får recensenter att nervositetssvettas av lycka. Hur det här bandet kan vara osignat är obegripligt, om det inte är så att det är självvalt. Detta är till stora delar helt episkt, ja nästan katedralartad musik i sina pretentioner. Och banne mig om inte WILDERUN lyckas att få även en hatare av folkmusikinslag i metal att tänka att det inte är så tokigt ändå!



"Sociopathic Constructs" av ABNORMALITY

En av de mest efterlängtade plattorna på hela året för min del. Och gosse som den levde upp till mina extremt (pun indended!) höga förväntningar. "Sociopathic Constructs" är en skiva som dräper i alla aspekter. Låtar som får låtskrivare oavsett genre att dregla av avundsjuka, en tydlig röd tråd genom hela plattan, musiker som blästrar och en sångerska som står för en rent oroväckande stringent insats. Ja, ni fattar.




Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg