onsdag, maj 12, 2010

Regn

I sann nu-ska-vi-reta-gallfeber-på-alla-som-längtar-efter-våren-anda vräker regnet ner över Helsingborg just nu. Folk hukar under paraplyn som inte räcker till, pustande människor kommer dyngsura in på biblioteket med förbittring lysande i ögonen. De enda som tycks gillar regnet är alla förskolebarn som har utmärkta vattenpölar att hoppa i till sina pedagogers förtret.

För att råda bot på den något dystra stämning som råder i sinnet gjorde jag en lista med metal/hårdrockslåtar på temat regn - det finns en del att hämta och visst blev det några uppenbara låtval som en fullkomligt överbombastisk November Rain och Raining Blood, men även en hel del annat.

2 kommentarer:

Kim sa...

Å, vad jag är glad att det regnade i Hellsingborg idag! Ja, inte för att jag är extremt skadeglad, utan att annars hade vi inte fått ta del av denna eminenta lista :) Utöver dem du nämner är också In Flames och Dream Theater ett par av favoriterna i listan.

Och förresten, här var det minus 2 grader när vi åkte hemifrån i morse. Så här hade ev. regn blivit till snö - jag vet inte om jag tycker så förfärligt synd om er ;)

Metallbibliotekarien sa...

Haha - tack för det! Den var jävligt kul att göra :)

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg