fredag, maj 14, 2010

Fredagslistan

Fredagslistan innehåller denna gång musik med, relativ, stor variation: allt ifrån det stenhårda tekniska vansinnesmanglet från Brasiliens OPHIOLATRY till melodiskt knäckande DEFTONES.

På tal om DEFTONES skrev Jonn Palmér Jeppson (Sydsvenskan, Close-Up Magazine) att [...] kvar är elva koncisa, jättefina spår [...] och jag kan inte annat än hålla med honom. Diamond Eyes som är med i listan är ett bra exempel på den sortens finhet, med en skörhet i sången mot en inledande svärtad tung inledning som följs av en rejält finstämd refräng som med bakgrund mot de svårigheter bandet har kämpat - och fortfarande kämpar med - i och med basisten Chi Chengs av en trafikolycka framkallade komaliknande tillstånd, bara blir än mer vackert påträngade.

Dessutom en skön dänga av DEW-SCENTED vars kommande platta jag har dånande i hörlurarna i skrivande stund - och för oss som gillar tung döds/thrash med tydliga hintar till old school-scenen är det ren mumma som väntar på utgivning. Tills vidare får ni hålla till godo med Vanish Away från "Incinerate".

Nog skrivet - känn er välkomna att lyssna på listan som återfinns här.

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 25: Midsummer Massacre

Kära fredagskamrater! Igår gick jag på semester och det tänkte jag även låta fredagslistan göra denna dag, det är ju trots allt helg och vi...

Populära inlägg