fredag, september 25, 2020

Fredagslistan 2020, vecka 39: Lyssnat denna vecka!

 Gott folk!

Det har varit en fin musikvecka, det kan jag helt uppriktigt säga. Mycket riktigt bra musik som jag har haft förmånen att få lyssna till, både i recensionssyfte och i övrigt. Därför blir det en lista baserad på senaste veckans musikaliska eskapader i lyssnarland. 

Vi kör!

Ingen blir överraskad när jag inleder med ANAAL NATHRAKH tror jag. Både jag och Susanne har en försvarlig vurm för detta tvåmannaband från Birmingham, och när nu "Endarkenment" bara är en vecka från att släppas har jag lyssnat en hel massa på den. De två "singlarna" som har släppts från plattan är bra, men jag är inte ensam om att tycka att skivan har betydligt fler låtar som håller sån helvetiskt hög klass att jag kippar efter andan. Så, som vanligt, ANAAL NATHRAKH är med i racet om platser på årsbästalistan för i år. 

Jag recenserade THE OCEANs "Phanerozoic II" igår på WeRock.nu, och som jag kämpat med den plattan! Den har loggat så mycket lyssnartid att det nog är den skivan jag lyssnat mest på av de skivor jag recenserat i år. Och den är bra. Bäst, ojämförligt, är låten Jurassic/Cretaceous som är ett väldigt katedralbygge till låt. 

DEMONICAL släpper nytt senare i år. Detta band förkroppsligar mos och köttbullar death metal för mig. Och det menar jag som en komplimang då jag verkligen gillar mos och köttbullar. Tvåtaktsdöds med ljudbild som från 1990-talet? Då spänner jag på mig haklappen, haha! 



Äntligen nytt material från DARK TRANQUILLITY. Det är 4 år sedan "Atoma" släpptes, och den skivan tycker jag, fortfarande, är svinbra. Phantom Days verkar fortsätta i samma fina anda, och gör att jag ser än mer fram emot "Moment" som släpps i slutet av november. 

Jag avslutar, föga förvånande, med LIK som var veckans andra recension. Deras "Misanthropic Breed" som släpps idag är en ren njutning om man gillar 90-tals döds med en slev IRON MAIDEN i. Och i ärlighetens namn, vem gör inte det innerst inne? 

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg