fredag, september 20, 2019

Fredagslistan 2019, vecka 38: Nightfell

God afton.

Veckans lista består av ett album som jag snöat in på totalt under den senaste veckan, nämligen NIGHTFELLs utomordentliga "A Sanity Deranged". NIGHTFELL härstammar från Portland och har varit aktiva sedan 2012, det vill säga inte så värst länge med bandmått mätt. Sedan dess och fram till dags dato har medlemmarna Tim Call och Todd Burdette hunnit släppa tre fullängdare på bolagen Southern Lord, Parasitic Records och 20 Buck Spin.


Det vi bjuds på är svärtad döds/doom som för tankarna till hur det hade låtit om PARADISE LOST, BOLT THROWER och NEUROSIS skaffat ett kärleksbarn tillsammans. Ypperligt, vill säga! Dessutom perfekt höstmusik att kura ned sig i när den stickade halsduken, hämt-kaffelatten och innetofflorna inte riktigt räcker till. Hela kalaset inleds med No Life Leaves Here, en stilsäker uppvisning i hur snyggt det blir när ett lugnt intro får gå över i karg black metal och eländesgitarrer. Låt nummer två, (As Now) We Must Succumb, följer upp snyggt med sitt mid-tempo-mangel och bildar tillsammans med inledningen en helhet som sätter tonen för resten av skivan.

En annan klar höjdpunkt är låten The Swallowing of Flies som ömsom drar ned oss i doomens malström och ömsom är smäktande melodiskt tjusig. Mer än så tänker jag inte orda om detta epos till fullängdare utan ni får helt enkelt ge er i kast med NIGHTFELL och ha en alldeles förtjusande helg.


/Susanne

Fredagslistan 2019, vecka 38: Nightfell

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2020, vecka 7: D-takt, hockeyrefräng och dyrka Satan

Gomorron. Idag ska vi ta en titt på vad 2020 erbjuder hittills i fråga om fart och fläkt, mangel och dyrk. Således heter listan i all logisk...

Populära inlägg