fredag, augusti 23, 2019

Fredagslistan 2019, vecka 34: Döds var det här!

God afton!

Idag har jag valt det eleganta temat "dödsmetall jag missat från 2018 men nu snokat upp". Det blir inget låtfavoriserande här utan hela släpp, helt enkelt för att jag tycker att ni behöver höra helheten. Utan vidare mankimang så kör vi igång.


Från Gloucester i England kommer ASCARIS som hade den goda smaken att släppa "The Raised Hand" förra året. De är ännu så länge osignade men min gissning är att de lär bli ristade i blod när världen får upp öronen för dem.

Trettiofem minuter av det gamla hederliga all killer no filler-konceptet är det nämligen som bjuds av detta svärtade dödsband som ljudmässigt drar ett snäpp mot både det polska och det franska hållet men ändå med ett eget uttryck. Bra skit!

Härnäst bandet med det svårslaget ekivoka namnet GOAT SPERM. Jag tänker att om man heter så så handlar det antingen om pubertetshumor och hellre än bra-spelande från pojkrummet eller så har vi med genier att göra. Här är det lyckligtvis det sistnämnda som är förklaringen och första släppet, vad det verkar om man ska tro metal archives, är ep:n "Voice In The Womb" som ligger på Inferna Profundus Records. Murkigt mangel en masse!

Osignade Chicagobandet INNER DECAY är listans nummer tre med "Souls Of War". Det här är ett band som jag tror kommer att växa med tiden. Det är lite DIY-punkigt på sina ställen, melodiöst och pompöst på andra håll, lite pig squeal på det och så en massa galoppdöds och hockeyrefränger. Det är inte alls så spretigt som det låter av min beskrivning men bitvis känns det som grejs man hört förut.

En portion renodling och fokus så blir detta på sikt fint som snus tänker jag.



Redan i inledningen av låten Ominous Prevision känner man att det är ett gött mos som är på väg att levereras. Och mycket riktigt, MASS INFECTION pekar sannerligen med hela dubbelkaggen på fullängdaren "Shadows Became Flesh". Bra growlarbete, tekniskt korrekta riff men utan att bli för snåriga och på så sätt dra ner mangelfaktorn. Ja, vad ska man säga? Prick så här tycker jag att det ska låta när man blir sugen på en rejäl dödsmetallsmocka.

Som avslutning kommer ännu ett ystert tjolahoppsanband i form av VITRIOL. Tänk ett mer dödsmetall-orienterat ANAAL NATHRAKH så är du nära vad gäller ljudbilden. Nerven är ungefär densamma men där de sistnämnda gärna blandar in fler genres för att bryta upp intrycket vill VITRIOL snarare dra ned oss längre i dödsens själva kärna.

Ep:n "Pain Will Define Their Death" släpptes osignad men sedan var Century Media Records snabbt framme och klippte till med ett kontrakt och det förstår jag till fullo. Fördjävla snyggt omslag dessutom. Fem av fem körsbär!

Med detta, mina vänner, tager vi helg. På återseende!

/Susanne

Fredagslistan 2019, vecka 34: Döds var det här!

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg