fredag, februari 08, 2019

Fredagslistan 2019, vecka 6: Musmahhü - Reign of the Odious

Sodom och gomorron, fredagskamrater!

Dagens fredagslista kommer att avhandla prick en skiva som är så bra att klockorna stannar. Från Nyköping kommer fenomenala MUSMAHHÜ (uttal oklart), bestående av tvenne musikanter - Swartadauþuz och Likpredikaren.

MUSMAHHÜ betyder såvitt jag förstår gigantiska djävla ormar plural i babylonsk mytologi och bara där har vi stilpoäng så det förslår. Skivomslaget är också lite av en fröjd med sin trött på livet-dödskalle och demonsigillsdoftande logga.

Fullängdaren vi lyssnar till heter "Reign of the Odious" och släpptes för en knapp månad sedan på Iron Bonehead Productions och det som bjuds är kraftfull black metal av det malande, röjiga slaget. Trots ren produktion känns det här som en veritabel kaossmocka rakt i mellangärdet.

Jag tänker inte orda mer om detta epos till skiva utan det som återstår är för er del att klicka på länken, skruva upp volymen till max och koppla på livsnjutet. Och så tar vi helg!

/Susanne

Fredagslistan 2019, vecka 6: Musmahhü - Reign of the Odious


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg