onsdag, november 28, 2018

Årsbästalistan 2018 - de nominerade, omgång II

Gott folk!

Dags för att avslöja ytterligare en skiva som i allra högsta grad är aktuella för en plats på min årsbästalista över 2018! Är ni beredda?

Vi kör!

"A Complex Of Cages" av BARREN EARTH

Har ni följt bloggen ett tag så vet ni att finska BARREN EARTH hör till en skara band som jag skrivit om flertalet gånger. När bandet släppte senaste skivan i slutet av mars så var jag inte ensam om att ta fram superlativen, då "A Complex Of Cages" minst sagt är imponerande. Med färöiske Jón Aldarás inträde i bandet har BE växlat ut till ett rent episkt förträffligt band som i låt efter låt får mig att kippa efter andan.

Fortfarande så upptäcker jag små detaljer vid varje lyssning av skivan, och det brukar vara ett tecken på att skivan håller hög kvalitet.

Jag skrev i min recension av skivan att som helhet betraktat är ”A Complex Of Cages” en fruktansvärt stark lyssnarupplevelse. Variationsrikedomen gör ju sitt till, och jag upplever att BARREN EARTH oftast har jobbat igenom varenda låt så att den känns färdig. Deras kärlek till dynamik uppskattar jag också. De är inte rädda för att ta tid på sig och bygga upp, som i till exempel Zeal som i slutet är ett frustande monster till låt.

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg