fredag, juli 15, 2016

Fredagslistan 2016, vecka 28: Gefle Metal Festival

 Gott folk!

Idag startar första upplagan av Gefle Metal Festival, den festival som tar vid i en hårdare inriktning där Getaway Rock Festival lämnade. Och ni ser ju att line-upen inte är dålig. 

Men då flertalet band på den övre halvan av affischen har varit med i väldigt många fredagslistor tänkte jag fokusera på de på den nedre delen denna vecka! Gå för all del och kolla in de stora namnen - de är ju där uppe av en anledning (inte ANTHRAX, men de andra.) - men nedan har ni 6 band som är väl så värda att kolla in. 

Vi kör! 

 


SERPENT OMEGA är ett band från Stockholm som gillar sväng. Jag gillar i synnerhet Pia Högbergs riviga stämma som tränger igenom det mesta hennes medmusiker kavlar ut.

 


Dunderhypad black metal. MYRKUR betyder mörker på isländska, och även om MYRKUR listar New York som hemvist föddes Amalie Bruun som är enda fasta medlem i Danmark. Jag gillar detta inte fullt ut, men så är BM inte min huvudgenre. Tillräckligt bra/udda/coolt är det dock för att jag skulle ha kollat in MYRKUR om jag varit i Gävle. 
 


TYRANEX lirar thrash metal när den låter som mest retroartad, men satan så medryckande den är! Take The Torch är en helt ljuvlig låt som bör få er att stampa takten. Extra plus för att bandet frontas av Linnea Landstedt som gastar på utav helvete.

 


Matte Modin på trummor. Det räcker för mig.
  

 Tyska tvåmannatornadon MANTAR är en stor anledning till att kollega Robert valde att åka till Gävle denna helgen. Jag tycker att bandet är rejält intressant, men känner att jag nog ska ge det lite mer tid för att se om poletten trillar ner ordentligt.


 Avslutar listan med ett av världens bästa grindcoreband - GADGET som kommer från Gävle och har gjort en satans stark skiva i "The Great Destroyer". Kolla in dem! 

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg