tisdag, september 29, 2015

Ny fantastisk bok om AC/DC 1976!

Jag är inget stort AC/DC-fan, långt därifrån. Däremot kan jag uppskatta ett gott hantverk, och ett sådant har sannerligen Premium lyckats med i sin nya bok "AC/DC - Love at first feel". Boken handlar om den mytomspunna turnén bandet gjorde i Sverige 1976, deras allra första Sverigespelningar någonsin. Länge var turnén just bara en myt, det tvistades om huruvida den ens ägt rum och många personer sade sig veta utan att egentligen ha en susning.

Det är en annan tid idag, och det som gömts i Gällivare dyker ofta upp i tö som det heter. Författarna Anders Hedman och Mats Larsson har gjort ett gediget jobb när de letat fram så mycket (eller lite) information om konserterna som bara är möjligt. Tyvärr finns det inga konsertfoton, upptagningar eller annat att tillgå men vi får ändå en klar och tydlig bild av vad som hände den där sommaren för nästan 40 år sedan.

Man behöver som sagt inte vara intresserad av bandet för att uppskatta denna bok, förstaupplagan har dessutom en bonus: 12 foton på Angus Young tagna av Hans Hatwig runtom i Stockholm 1976, de enda bilderna som finns från Sverige 1976. Jag köpte min bok på bokmässan i Göteborg, och ett av fotona var signerat av fotografen själv. Bonus, sa Bull!

Detta är sann kulturhistoria, på min ära. Bra jobbat Anders & Mats!

Läs mer om boken på förlagets hemsida, HÄR!

För några år sedan gjorde jag dessutom en egen fotografisk expedition på Cortina i Vinberg utanför Falkenberg, skådeplatsen för den första konserten! Kolla bilderna på min facebooksida HÄR.

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 16: Nu och då

Gott folk! Idag tänkte jag att vi skulle sätta vissa bands utveckling under lupp. Jag fick idén när jag helt slumpmässigt fick reda på att...

Populära inlägg