lördag, juni 06, 2015

Sweden Rock-tankar del 1

Jisses vilken start. Jag hade som sagt tänkt se PORTRAIT men hamnade framför SIRENS istället och stannade där. Det var ju för bövelen Anneke från THE GATHERING på sång, tillsammans med Liv Kristine och inte minst Kari från 3RD AND THE MORTAL. Jag fick näsblod av glädje, deras egna låtar var grymma men när Kari sjöng Death hymn och Anneke sjöng Saturnine och Strange machines var inte ett öga torrt i salongen!

Nästa band blev EXCITER från Kanada. Ett gammalt band men de hade tydligen aldrig spelat i Sverige förr. De var lite småroliga men lät ärligt talat bara snäppet bättre än Gnestaskolans Sound of music-uppsättning 1985 (klass 5b).

Efter Exciter hade jag en paus i schemat innan ACE FREHLEY. Då bjöds det till Kissträff vid stora scenens mixertorn. För den oinvigde kan nämnas att det där med KISS ibland är att likna med nomadstammar - man förflyttar sig klump till olika ställen i världen som anses relevanta i ett Kissteoretisk sammanhang. Denna gång fick jag stifta bekantskap med flera personer jag bara känt via internet i många år, sånt är ofta trevligt!

Ace var vid god vigör, oväntat god faktiskt. Bra låtset förutom det eländiga bassolot, och en fenomenal Richie Scarlet tillbaka som andregitarrist. Det blev fina 70 minuter där Breakout och 2 young 2 die var de bästa låtarna, men nog kunde han fått ett helt 90minutersset?

Jag kollade några låtar med NUCLEAR ASSAULT och MOTHERS FINEST också innan jag gick och gömde mig i presstältet eftersom FIVE FINGER DEATH PUNCH hotat med att spela. Där sitter jag nu i väntan på en presskonferens med JUDAS PRIEST. Nästa rapport blir imorgon söndag eftersom det sedan är EXTREME, följt av Judas och sen kör jag hem.

Tata for now,

Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg