fredag, juni 14, 2013

Fredagslistan 2013, vecka 24: Festivalbonanza!

Sommar = festival. Ja, så är det ju inte bara jag som tänker utan flera tusen andra skulle jag tippa. Denna vecka ska vi ta upp band som spelar på festivaler runt om i världen.


FORGOTTEN TOMB är något så unikt som ett bra black metalband från Italien. Det ni, dem finns det inte många av. Att Getaway har haft det synnerligen goda omdömet att boka bandet gör att jag tycker att festivalen bara blev än bättre.NAGLFAR. Ett band som jag inte har lyssnat speciellt mycket på tills Susanne tyckte att jag nog borde kolla in dem. Sen blev det annat ljud i skällan. För jösses Amalia, dra på trissor, kölhala mig långsamt - detta band är ju elitbra. Det måste ni bara erkänna efter att ha lyssnat på The Monolith från "Téras".

ABORTEDs gig på Getaway kommer att gå till historien som ett av de hårdaste gigen under festivalen någonsin. Jag bara vet det då detta mer än lovligt brottarhårda band liksom inte har något mellanläge. Lägg till detta att senaste plattan "Global Flatline" är en vansinnigt brutalbra stänkare till album.

Vi kör vidare på lite psykbrytsmetal. För nog är det svårt att benämna THE DILLINGER ESCAPE PLANs musik som annat än det? Precis. Man skulle ju kunna sätta ett "finfin" framför också. Bara för att.


Lugnar ner det musikmässigt, men ej känslomässigt med PORT NOIR. Ja, fy fan - detta är ju svinbra! Och Tide får mig att längta riktigt intensivt efter fullängdaren från detta band. Jag tänker inte säga nåt om att det är Anders Fridén som har "upptäckt" bandet.NOX VORAGOs platta "Obsidian Stonemirrors" satte jag under lupp förra året. Och det är en riktigt bra skiva, så jag tycker att det är kul att Metaltown har bokat bandet.
Mer ödesmättad och tungt vemodig musik från MINORA. "Imago" lyssnade jag väldigt mycket på i höstas och den håller fan än.

IN FLAMES. Förklaring överflödig.CONVERGE är ju ett band som med osviklig integritet har manglat sönder samtiden under bra många år. Att bandet dessutom är en liveakt av rang gör att jag tycker att man ska gå och se bandet om man kan. Till exempel på Toftafestivalen i Umeå den 15/6.

Världens oinskränkt bästa dödsmetallband som sjunger om krig. Ni vet det, jag vet det - BOLT THROWER vet det. Bandet är notoriskt snåla med festivalgig. De gör ett (1) gig i Europa i sommar. Närmre bestämt i Finland på Tuska Open Air. Festivalledningen måste ha spräckjublat när festivalen rodde hem den bokningen. Med rätta.

 -Pausfilm -


Så, nu ska vi gå vidare med Susannes låtval.


Tjosan! Ja, minsann om inte Susanne tänker göra en smyging och inleda någorlunda lugnt och avsluta stenhårt. Och då finns det ju betydligt sämre band att starta med än QUOTSA eller hur? Precis, Susanne kunde ju inlett med POISON. Usch.
 Tack. ALICE IN CHAINS. Vilken nytändning det bandet har fått. Eller nytändning - det låter ju precis som på 90-talet. Och det är ju så man vill ha det.Nja. "Infestissumam" är ju en skiva. Bra är den inte enbart om jag säger så. Men live är det ju annorlunda, och GHOST är ett band man ska se live för hela grejen det bandet gör.
KVELERTAK - alla festivalers husband. Jo, så är det. För satan vad det bandet turnerade på debutplattan. Det lär inte bli mindre på senaste, haha!BLACK BREATH. Nog sagt.
Usch vilket skitnamn tänkte jag när jag läste GOATWHORE. Fick ta och omvärdera rätt snabbt då bandets musik är mer än lovligt bra!Ett av världens mest stringenta och ohippa dödsmetallband är CRYPTOPSY. Med tanke på hur bra musiken är så förstår man varför bandet har hållt så länge.
Jag får erkänna att jag hajade till när jag såg att Susanne hade tagit med HATESPHERE. Inte för att bandet är speciellt dåligt, utan för att jag inte trodde att de fanns mer. Hur det låter? Som vanligt.

Se ovan :)

Dyrka.


/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg