torsdag, juni 21, 2012

Metallbibliotekarius academicus

Det här är lite lattjo - Andreas Johansson, basist i förträffliga lundabanden HAVOK och DERANGED har gått och köttat ihop en mäktig masteruppsats om hur bibliotek jobbar medelst bloggar och då i synnerhet musikbloggar. I uppsatsen betitlad "Musikbibliotek 2.0: Förmedling av institutionen och individen på folkbibliotekens musikbloggar" är just denna blogg satt under lupp.

Sugen på att läsa? Då hittas hela uppsatsen i pdf-version här.

/Martin

P.S För er som undrar - det kommer såklart en fredagslista imorgon! 

2 kommentarer:

Kim sa...

Vad kul! Har bara ögnat igenom huvuddragen och det tycks ju vara en både seriös och intressant uppsats om bibliotekens musikbloggar.

Gillade citatet från bloggen: "[...] det finns en gräns för just vilken grad av folklighet som hårdrocken bör ha. [...] detta band upphörde att vara hårdrock det ögonblick det ställde sig
på Melodifestivalens scen och sålde sig så duktigt. Hårdrock ska inte vara trevligt, inte mainstream och den ska definitivt inte ligga på fucking Svensktoppen" Hahaha :)

Metallbibliotekarien sa...

Det är en mäktig uppsats minst sagt!

Ang. citatet: jag var väldigt upprörd japp :)

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg