måndag, oktober 24, 2011

Skottlands sak är vår.

Ännu en ny höstmåndag och tillika purfärsk arbetsvecka slår sina klor i oss återigen. (Who could have known?!) Men misströsta inte kamrater, bot (och bättring) finns att få och idag kommer den från Skottland.

ACHREN är ett fryntligt gäng från Glasgow vars album “The Forgotten King” jag råkade snubbla över i helgen. Vet inte riktigt hur jag skulle sortera in det, man blandar och ger mellan thrash, death och black. Dödsthrash? Blackdeath? (Eller helt enkelt Den Snabba, Svarta Döden?) Bandet själva kallar det Blood metal så då må väl det vara hänt. Allt som innehåller blod är ju - som vi alla vet - per definition också bra så det är bara att hålla med och gilla läget. Jag tycker det här är ett trevligt initiativ som växer ytterligare efter några genomlyssningar. Sången varieras med growl, midtempopartierna blandas ihop bra med thrashen och när det är melodiöst får åtminstone jag en känsla av att ACHREN gillar sin metal skandinavisk och lite oldschool. Kanske har Fascination Street Studios som står för masteringen av skivan ett finger med i spelet här.Avslutningsvis, låt er inte avskräckas av omslaget med den skrikande och blåa kungen (!) i motljus (killen har ju glömts bort, klart han är arg..?) utan klicka istället på länken och färdas till Glasgow.

ACHREN - The Forgotten King

/Susanne

2 kommentarer:

Chief Rebel Angel sa...

Ah!
Det där lät ju riktigt bra, tack som fan för tipset.
Trots det urfula omslaget!

Susanne sa...

Jo, det lämnar ju en del övrigt att önska... ;)

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 46: Notan, tack!

God afton! Idag är dagen då även jag börjar ta tag i detta med att göra ett årsbokslut av 2019. Herrejemine vad med bra skivor det har slä...

Populära inlägg