torsdag, augusti 04, 2011

Videor & shit

Tydligen fyllde MTV 30 häromdagen - kanalens relevans idag inom musikscenen är i bästa fall begränsad, men jösses vilken betydelse kanalen hade när den drog igång. Listan på videor som man suttit klistrad framför är både lång och i vissa fall högkvalitativ.

Okej, metalband har ju inte gjort sig kända för att göra videor som är direkt banbrytande, men i början på 90-talet var man ju så svältfödd på videor att man kollade på det mesta och tyckte det var i alla fall okej - de visades ju i vilket fall på Headbangers Ball som ju var den hetaste skiten sedan månlandningen. Så tänkte man i alla fall. Första metalvideon som jag såg på kanalen var SLAYERs "War Ensemble". Idag har videons estetik endast nostalgins skimmer över sig, men då var det ju det värsta man sett.



Eller den här gamla godingen: Nick Menzas trumrigg drog ju av förklarliga skäl ögonen till sig. Man får ju faktiskt tänka på att på denna tiden fanns inte internet, så man kunde ju inte gå in och kolla in riggen för att fatta exakt hur cymbalerna var upphängda, utan det fick ju bli att kolla på videon så ofta man bara kunde. Tack och lov var ju låten inte helt dum, haha!



Eller denna. Fy satan vad man tyckte denna låten och videon var ond! Får fortfarande rysningar av hur bra den är.



Vi avslutar med den här jäkla trevlighetssmockan. Jag höll på att överdosera på SEPULTURA då bandet släppte "Arise" 1991. Jag tyckte att plattan var bland det bästa som släppts (vilket jag fortfarande gör) och svalde såklart videon med hull och hår.



/Martin

2 kommentarer:

Chief Rebel Angel sa...

War Ensemble-videon blev ju ett uttryck i min vänskapskrets. Fy fan vad bra ändå, och visst är det coolt med att nästan hela härligheten stannar upp för ett riktigt kort cymbalslag i mitten?
Det kallar jag detalj! :-)

Bra inlägg.
Igen!

Metallbibliotekarien sa...

Cymbalslaget=exstas! Tror det kan ha varit första gången jag hörde en sån grej, men kan ju lika gärna ha fel, haha!

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 15: Coffin of the Storms

För de som fortfarande ägnar den norska scenen någon uppmärksamhet inträffade nyligen en av årets större händelser: COFFIN STORMS släppte si...

Populära inlägg