onsdag, juni 29, 2011

Höstens begivenheter

Mitt i sommarvärmen planerar jag inför höstens utflykter, speciellt två som nu verkligen håller på att realiseras.

1. Alice Cooper gör en egen inomhusturné i Europa. Festival schmestival, det är inomhus i den karga månaden oktober man ska avnjuta mästaren. Hittills inga Sverigedatum men det spelar ingen roll ändå, jag beger mig med all sannolikhet till London och anrika Alexandra Palace en lördag i slutet av oktober. Det är nästan läskigt att man numera kommer till London med konsertbiljett och hotell till en kostnad som vida understiger en Stockholmsresa på samma premisser. Underligt, sa Bull.

2. Ace Frehley verkar styra kosan hitåt. I december gör vår rymdgubbe en spelning i Wales på en festival där han bland annat ämnar köra hela sin soloskiva från 1978. Jag kollade lite hastigt på detta datum när nyheten släpptes men kom fram till att det är för svårt att ta sig dit rent logistiskt, speciellt eftersom festivalen inte har ett enda annat band jag skulle vilja se. Senare rykten gjorde gällande att han kommer att köra några liknande spelningar i USA i januari varför jag närt en fundering på att ta mig till New York igen. Igår så kom dock en liten ryktesbomb och slog sig ner, Ace verkar vara på g till Skandinavien igen. Jag ber den intresserade vara aktsam dock, det är INTE tillrådigt att stå nära Bergdahl när Ace kör What´s on your mind. Bara som en liten varning.

Annars sitter jag idag mest och hoppas på att Metallica kör Fade to black på söndag. Då är det luftgitarrsdags igen!

Om någon läsare förresten ämnar spela in hela söndagstjohejet på sin digitalbox och har möjlighet att bränna ut möget i HD så är jag oerhört intresserad och erbjuder ersättning på sätt eller annat för arbete och material.

Dagens undring: Varför kör inte Maiden Afraid to shoot strangers live längre?

/Alex

2 kommentarer:

Seance sa...

Mkt intressant! Är det Welcome 2 My Nightmare turnen så påbörjas då med Alice Cooper?. Ace Frehley är det närvaro plikt på hoppas denna gång om det blir en spelning i Stockholm att han går på scen vid anvisad tid inte Axl Rose tid. Ace kan gärna spela fler låtar som han skrivit som t.e.x. "Talk To Me" istället för att köra KISS hitsen han inte varit med och skrivit.

Alex sa...

Oklart om det är Nightmare 2, Alice är ju på konstant turné... :)

Håller helt med ang. Ace, varför spela trams som Shout it out loud och Love gun när han kunde köra Comet-grejer eller iallafall "sina" KISS-låtar. Spelningen i London 2008 var i det avseendet så nära himlen man kan komma :)

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 38: Nightfell

God afton. Veckans lista består av ett album som jag snöat in på totalt under den senaste veckan, nämligen NIGHTFELLs utomordentliga "...

Populära inlägg