fredag, december 10, 2010

En tidig julklapp till alla Iron Maiden-fans

I 21 år hade jag känt till att en bekant filmade några minuter KISS i Köpenhamn 1980. I 21 år hade vi (o)regelbunden kontakt varvid jag ofta påminde honom om att rota fram filmen. Det skulle dröja till våren 2010 innan han masade sig upp på vinden och hittade en gammal papperskasse med några rullar i. Thin Lizzy Köpenhamn 1979, Abba Köpenhamn 1979, 10CC Köpenhamn 1979 och....KISS! Äntligen!

Jag fick låna rullen och skickade den på överföring. Det finns förvisso redan en KISS-film från Köpenhamn men jag deltar lite i ett projekt att hitta så många KISS 8mm-filmer som möjligt varför denna var ett oerhört välkommet tillskott. När överföraren meddelade att filmen var färdigtransfererad blev jag glad, men så nämnde han att det var inte bara KISS på filmen. "Nähä", svarade jag, "vad var det mer då?". "Knappa 4 minuter Iron Maiden" blev svaret.

Jag trillade av stolen, fick navelbråck, satte mig upp och trillade av stolen igen.

Det fanns fram tills detta INGET känt filmmaterial från Iron Maidens förbandsturné till KISS, och det fanns bara TVÅ filmer på bandet som är tidigare än denna (Ruskin Arms, april 1980 samt TV-klipp från Marquee, sommaren 1980).

Jag ber därmed att få skänka er alla en liten videogåva. Det är inte ljud på originalfilmen och det är för korta klipp för att kunna göra någon vettig synk så jag lade helt sonika på Remember Tomorrow från samma konsert, bara för att göra tittandet lite lättare för alla de som inte har samma fascination som jag för tysta filmer. Den näst-näst-tidigaste kända filmen med Iron Maiden, Köpenhamn - Bröndbyhallen 1980-10-11.

Varsågoda.

Iron Maiden

KISS (för den som inte sett den - här har en bekant synkat ljudet från rätt gig riktigt bra!)

/Alex

2 kommentarer:

Kim sa...

Vad häftigt... Vilken grej!

Stones sa...

Håller fullständigt med Kim, skit coolt.

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 25: Midsummer Massacre

Kära fredagskamrater! Igår gick jag på semester och det tänkte jag även låta fredagslistan göra denna dag, det är ju trots allt helg och vi...

Populära inlägg