tisdag, september 22, 2009

Rammstein kommt!

Att RAMMSTEIN kommer till Sverige i februari har varit svårt att missa - fabriksarbetarna från forna DDR lär, om de får chansen, tända eld på Malmö Arena.

För är det något band som gillar eld, nog är det RAMMSTEIN. Första, och hittills enda, gången jag såg bandet var på Roskilde 2002 och den föreställningen inbegrep allt från gitarrsolo med eld, sång med eld, sångare på eld. Det skulle vara lätt att avfärda sången Till Lindemann med manskap som ett gäng proletära pyromaner om de inte hade haft ett gäng rejäla låtar att bjuda på.
RAMMSTEINs musik är på något sätt både oerhört maskinell med en vansinnig tilltro till att tyngd framför hastighet alltid maler ner det presumtiva motståndet, samtidigt som bandet har en skön känsla för melodier och snyggt lagda stämmor. Lyssna bara till Sonne vars refräng fortfarande gör jobbet med att sända rysningar nedför ryggraden.


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg