onsdag, september 16, 2009

Holy mother!


Metromix: There's a rumor going around now about the four classic thrash bands (METALLICA, SLAYER, MEGADETH and ANTHRAX) touring together. How would you feel about being part of that?
Trujillo: I think it's great. We've had a few different conversations on the subject. I'm friends with (SLAYER's) Kerry King and had dinner with him a few months back, and it came up there. I think (MEGADETH's) Dave Mustaine is amazing. I've never had a problem with him personally. I think it'd be great if METALLICA shared the stage with his band. METALLICA's still great friends with (ANTHRAX's) Scott Ian. There's a lot of history there. I think it'd be great for metal. I don't think all four bands have played together at the same time.
Metromix: So there's truth to the rumor?
Trujillo: There is, but nothing's concrete. It's not a sealed deal. We're working on it.
Spontan reaktion: hur jävla fett hade inte detta varit? Som thrashfanatiker måste jag nog erkänna att bara tanken på att denna turné, hur orealistisk den än kan verka, blir verklighet orsakar kortslutning i skallen. Dessa 4 bands trackrecords talar naturligtvis för sig själva och vi pratar utan överdrift en fruktansvärd mängd vansinnigt bra musik som utan tvekan skulle anslå glädjefnatt hos vilken publik som helst.
Håll tummarna....

10 kommentarer:

Tomasz sa...

Ska bli intressant att se om det går att få till en turné med dessa giganter? För många egon och fighten mellan Kerry King och Dave Mustaine verkar ju aldrig ta slut.

Metallbibliotekarien sa...

Tomasz: onekligen många egon - men det är ju inte så att man är tvungen att umgås bara för att man turnérar tillsammans. Dessutom pratar vi ju om ett i det närmaste kataklysmiskt event som många, inklusive bandmedlemmarna, nog inser hade blivit rätt fett. Det är så jag hoppas att de tänker. Ett mer realistiskt svar: Hoppas men tror inte att detta blir av.

Tomasz sa...

Visst hoppas man på att det ska bli av men jag undrar om det är just pga egon som det kan bli käppar i hjulet.

Fredrik sa...

Förstå vad stryk Egon skulle få på stan, om det kommer ut att det är han som har sabbat denna monsterturné...

(F'låt - kunde bara inte hejda mig!)

Håller annars med om att det förmodligen är osannolikt att de faktiskt kommer till skott, men det är ju en kul tanke att leka med. Skapligt medialt och publikt intresse för en sådan line-up, kan man gissa...

SheerFaith sa...

Detta skulle ju vara en våt dröm. Det enda jag kan tycka är att man borde lämna ANTHRAX hemma och ta med sig TESTAMENT istället.

Thagirion sa...

Tyvärr har ju alla banden passerat bäst före-datum med ett årtionde eller så (förutom Megadeath som ALDRIG var bra), så det känns väl inte direkt upphetsande. Skull möjligtvis vara kul att se om Slayer körde hela "Reign In Blood" igen, men annars är det inget jag skulle betala för.

Fredrik sa...

Thagirion:

Ge nu för fan inte Mustaine vatten på sin kvarn - är det inte synd nog om den misslyckade stackaren (bara sju ziljoner sålda skivor, och så är han ju inte ens med i Metallica!) ändå...?

Metallbibliotekarien sa...

SheerFaith: gillar iofs Testament, men Anthrax har ändå ett gäng bra stänkare, och bandets plats bland big 4 är ändå ganska huggen i sten.
Thagirion: Som du förstår håller jag inte med dig - bäst före datum när det gäller musik är ohållbart. Inte minst eftersom att man genom att inta en sådan ståndpunkt riskerar att missa en hel massa bra musik. Megadeths tidiga produktion håller hög klass, i synnerhet albumet "Rust in Peace". Att se Slayer köra hela "Reign in Blood" säger man såklart inte nej till!

Dennis sa...

En biljett hade varit solklar om något så häftigt hade blivit av, även om jag personligen inte håller alla fyra band så högt som "The Big Four". Om de bokar in den tyska trashtrion Kreator, Sodom och Destruction som förband så blir dock även jag nöjd ;)

Metallbibliotekarien sa...

Dennis: Det hade ju varit grymt häftigt, även i fall jag ställer mig mycket tvivlande till 7 band på en enda kväll - men en heldagsgrej hade det funkat bättre :)

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg