torsdag, mars 19, 2009

Nya plattor på väg

Det var ett tag sedan det köptes in plattor till bibblans hårdrocksavdelning - men nu är det dags! Följande blytunga skivor kommer inom kort (läs måndag) att kunna lånas på Helsingborgs Stadsbibliotek.


Är inget jättefan av tyska thrasharna KREATOR, men den konsert jag och polaren Jörgen betittade på SRF 2007 var riktigt bra. Frontade av helförbannade, fräsande och strängbändande Mille vrålar bandet ut sin ilska över, ja rätt mycket faktiskt, till härlig 2-takt.
Klassisk death metal levererad med förödande tyngd och cred - CANNIBAL CORPSE har inget mer att bevisa vad gäller metal av den mer brutala sorten. Personligen gillar jag "Kill" bättre - men "Evisceration Plague" är en ruggigt bra death metal platta.
Klassisk melodisk metal med kvalitetsstämpel från ytterligare ett band från Helsingborg. Är riktigt svag för Mike Anderssons sköna, kraftfulla röst - "Global Drama" har genomgående starka låtar där hans pipa verkligen kommer till sin rätt.


Har ingen relation med skönt kaxiga CRUCIFIED BARBARA, men "Til Death Do Us Party" svänger bitvis riktigt skönt.


Bleed är låten med stort L för mig på MESHUGGAHs "Obzen". Haakes fullständiga dominans över sina baskaggepedaler ihopföst med ett av de tyngsta, matigaste, grymmaste gitarriff jag har hört får mig lamslagen. Och det är bara en låt på denna orgie i meckig metal.

Whoa! NAPALM DEATH visar återigen var skåpet ska stå när det gäller grindcore. Känslan av att bli överkörd har aldrig varit skönare denna sida NASUM.

Innan ni nu börjar undra - jo MASTODONs "Crack the Skye" kommer att köpas in (allt annat hade varit att betrakta som tjänstefel), samma sak gäller DEATHSPELL OMEGAs senaste platta "Veritas Diaboli Manet in Aeternum: Chaining the Katechon".

8 kommentarer:

Shadows of the North sa...

Det r ju riktigt synd att mani nte längre or i närheten av Helsingborg. Ditt/bibliotekets utbud är riktigt imponerande. Av de nya skivorna håller jag "Evisceration Plague" riktigt högt. Napalm Deaths nya har jag inte köpt ännu men det är nog bara en tidsfråga. Och DO:s nya är ju bara så bra!
Vad kul det måste vara att i alla fal delvis få arbeta med fritidsintresse på det sätt som du får.

SheerFaith sa...

Gillar fan nya NAPALM DEATH. Bästa skivan de gjort på många år.

Metallbibliotekarien sa...

Shadows: Tack för det :) Just den här delen av jobbet är grymt tillfredsställande faktiskt, fast det mesta är riktigt kul här :)Fast jag tycker att i stort sett varje större bibliotek har möjligheten att ha samma metalutbud som finns i Helsingborg.

Sheer Faith: Är också otroligt impad av att ND bara fortsätter att leverera. "Time..." är, håller jag helt med dig om, en mycket imponerande skiva; tyngd, blastbeats, och en bitvis helt skruvad sånginsats av Barney.

Supersatan sa...

Grymt bra jobb du gör! Men hur är det med utlåningsfrekvensen?

Tomasz sa...

Jävlar vilka bra skivor du lyssnar. Kreators nya är skitbra, har annars inte varit speciellt intresserad av bandet. CC är riktigt bra och NP har jag bara lyssnat på lite kort men det låter lovande.

Metallbibliotekarien sa...

Supersatan: Tack för det. Utlåningen är bra - alla skivor rör på sig, men vissa mer än andra naturligtvis.

Tomasz: Kreator är ok, likaså Cannibal Corpse, men Napalm Deaths är den skivan som jag är mest impad av faktiskt.

Johan sa...

skön blogg, fina låt och lästips.. ska ta o titta in lite oftare =)

Metallbibliotekarien sa...

Johan: Tack för det :)

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg