onsdag, februari 18, 2009

Avdelningen givmildhet

Avdelningen givmildhet utökas genom blogg/bibliotekariekollega Kims generositet att skänka plattor till Helsingborgs bibliotek.

Denna gång är det en riktigt känslomättad historia till skiva av norska ENSLAVEMENT OF BEAUTY (smaka på det bandnamnet, riktigt bra tycker jag) betitlad "The Perdition EP". EoB är ytterligare en av alla dessa förtäffliga två-manna combos som Norge tycks ha en stor förkärlek för - och varför inte när det låter så bra som det gör på "The Perdition EP". Inte på något sätt renlärlig black metal (inte ett blastbeatslag på hela plattan) utan snarare melankolisk, majestätisk metal utan att vara lika symfoniskt överlastad som exempelvis DIMMU BORGIR. Och märkligt nog påminns jag om ett band som heter CARPARK NORTH, ett band som inte är i närheten av metal, när jag lyssnar på en låt som Mirror Souls.
Dessutom ett sjukt snyggt omslag! Kim har bloggat en hel del om detta band och man gör klokt att surfa över till hennes blogg.
Tack Kim!
I övrigt tänkte jag försöka bota min fullkomligt groteska trötthet med en rejäl dos OPETH ikväll på KB - vad jag har kunnat se ska det inte bjudas på något förband, vilket jag tycker endast är bra - det mesta förbleknar när Mikael Åkerfeldt med mannar ställer sig på scen, och ett förband innebär bara att man får mindre OPETH.


1 kommentar:

Kim sa...

Tack själv, Martin :) Det enda jag kan önska är att EoB får den uppmärksamhet jag tycker de väl förtjänar. För mig är detta helt suverän musik.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 13: Hetast just nu enligt Martin

 Gott folk!  Idag är det långfredag. En dag som, om du är kristen, ska tillbringas i dyster kontemplation över att Jesus spikades upp på kor...

Populära inlägg