tisdag, november 25, 2008

Dark Tranquillity på KB

Det är inte många band som kan skryta med att ha gjort så många gig som göteborgssönerna i DARK TRANQUILLITY de facto har gjort. Som headlinare på Close-up made us do it-turnén gör de i alla fall inte mig besviken.

En av de saker man ska kunna avkräva ett metalband är spelskicklighet – DT äger skopvis av denna, och låtarna exekveras med en precision tightare än trummisens Anders Jivarps virveltrumma – plus att man har en av de bästa och mest sympatiska frontmännen i branschen Mikael Stanne som dompterar, besvärjer, och briljerar med sin fantastiska sånginsats denna kväll.
Merparten av låtarna hämtas från ”Fiction” och ”Character” vilket passar mig alldeles förträffligt. Att bandet dessutom kör min absoluta DT-låt Lost To Apathy gör ju inte saken sämre.
På det hela taget en mycket trevlig kväll som jag och kompisarna Mats och Rebecka lämnar rejält ömma i halsen efter allt medsjungande och skrikande.

4 kommentarer:

Jarno sa...

Det snackades ju om att bandet skulle fira sitt 20-årsjubileum på denna turnén och därmed spela en massa låtar som inte spelats tidigare. Blev det låtar från de tidiga plattorna också?

Metallbibliotekarien sa...

Japp, så var det - dock känner jag till bandets tidigare alster väldigt dåligt, så några exakta titlar kan jag inte ge dig.

MetalMats sa...

Av de lite äldre låtar som spelades kan nämnas "The Wonders at Your Feet", "Punish my Heaven" samt "Edenspring". Den sistnämnda har mig veterligen inte spelats live på väldigt länge.

Metallbibliotekarien sa...

MetalMats: Tack för det, gött att det finns folk som har koll :)

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg