fredag, december 11, 2020

Fredagslistan 2020, vecka 50: Immersion

God eftermiddag! Då är fredagen över oss igen och med den kommer även en fredagslista förstås. Idag tänker jag ägna hela listan åt PRIMITIVE MANs tredje fullängdare, "Immersion". PRIMITIVE MAN är ett totalt geniband från Colorado och spelar en sorts blandning av doom, sludge och noise. Faktum är att de gör det så förtjänstfullt att när "Caustic" kom 2017 höll jag på att trilla av pinn av ren och pur fascination. Det var kort och gott ett så satans bra album att man kunde smälla av för mindre. Därför låg förväntningsribban i maximal topp inför släppet av "Immersion" på Relapse Records. Nådde de upp till hypen? You bet! "Immersion" är en veritabel promenadseger rakt igenom. 

Brukligt är ju att en av låtarna bär samma namn som albumet men så är icke fallet på nya plattan. Däremot tycker jag att skivnamnet lyckas förmedla exakt hur det känns att lyssna, man blir nämligen totalt nedsänkt, överväldigad, golvad och dränkt i musiken på det allra mest behagliga sätt. Och med det sagt är detta verkligen inte något som passar för alla men vi som förstår och uppskattar storheten i detta kan verkligen jubla. Ni som vet - ni vet, med andra ord. Låtarna är sinsemellan hyfsat olika men bildar tillsammans en göttig fondvägg som öronen pressas upp emot. Mangel, frenesi, blast beats och allmänt hat möter skitig sludge som rör sig i glaciärtakt i denna episka uppvisning av existentiell ångest. Lyssna, njut och ha en alldeles makalöst bra helg så hörs vi snart igen.

/Susanne

Fredagslistan 2020, vecka 50: Immersion

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg