måndag, januari 06, 2020

Martins måndagsmeck, 2020, vecka 2: Deeds Of Flesh

Gott folk!

Hoppas att ni har haft en fin jul och ett god start på 2020. För egen del hade jag en skön ledighet, med inte bara färdigställande av årsbästalista, utan också en hel massa planlöst lyssnande på musik som inte hade någon som helst aktualitet. Det var faktiskt riktigt skönt, för det behövs emellanåt att "bara" lyssna för lyssnandets skull. Inte minst för att ladda batterierna inför vad som högst sannolikt kommer att bli ett lika episkt musikår som 2019 var, haha!

Idag tipsar jag om ett band som jag misstänker att flera av er redan har koll på. DEEDS OF FLESH vars gitarrist Erik Lindmark var en av grundarna till Unique Leader Records, ett bolag minst sagt värt att hålla koll på när det gäller extrem dödsmetall.

Jag använde imperfekt då Erik Lindmark dog 2018 av skleros. Bandets framtid är högst osäker, och statusen är satt som "Unknown". Återstår att se om 2013 års "Portals To Canaan" blir bandets sista eller inte. Om det skulle vara så, så skulle bandet sannerligen sluta på en konstnärlig topp, för jösses så bra detta är. Gillar ni den traditionella ljudbilden som tekniska/brutala band brukar föredra, ja då kommer ni älska den här plattan. Trummorna är triggade till max, gitarrerna ligger långt fram i mixen och basen hörs riktigt bra. Att Lindmark och Craig Peters dukar upp till en i det närmaste helt magisk rifftornado tror jag ni kan räkna ut. Men helt utan finess lirar inte DEEDS OF FLESH här. Det finns gott om ypperliga melodiska utflykter som inte förtar den brutalitet som ändå är bandets fokus.

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg