fredag, januari 17, 2020

Fredagslistan 2020, vecka 3: Lost and found

Gomorrn!

I dagens lista har jag grävt fram ett gäng pärlor till plattor som gått mig helt förbi. Därav gör jag om och gör rätt och presenterar härmed för eder:

ASAGRAUM. Det här är ett band från Nederländerna som omedelbart borrar sig in i hjärtat. Bandnamnet består av två delar, Asag och Raum, där Asag är en demon ur den sumeriska mytologin och Raum kort och gott är tyska för rum. Det här är stompig och kompromisslös mangel-black när den är som bäst. Medlemmar Amber de Buijzer och Hanna van den Berg imponerar inte så lite på "Dawn Of Infinite Fire" från förra året. Totalt omöjligt att sluta lyssna och 10 av 10 moshpits från mig.


HEAUME MORTAL är dagens nummer två och spelar ett alldeles särdeles meckigt bröt kombinerat med en del svängiga partier och rejält eländig yl-sång. "Solstices" är första fullängdaren från vilken jag valt det inledande spåret.

Att lyssna på Yesteryears är som att befinna sig mitt i ett glåmigt regnmörkt väder som liksom aldrig tar slut. Helt ypperligt, vill säga.




Sedan är det dags att styra siktet mot Finland och AIHOS för en mer melodisk insats. "Hävityksen Maa" släpptes förra året på Helter Skelter Productions.

Eftersom min finska är ringrostig för att inte säga obefintlig kan jag inte svära på vad texterna behandlar för tema men jag vill ändå sätta en slant på att det har med naturen att göra. Stilpoäng för inledande vapensamplingen på Hetki Ennen Kuolemaa.


En snäppet mer bredbent black metal bjuds vi på av KRIGERE WOLF från Italien, vars EP "Eternal Holocaust" står på menyn. Här står de mullriga baskaggarna som spön i backen, attityden är som väntat dålig och omslagsillustrationen är lika behaglig för sinnena som dyr choklad. Det enda som drar ned helheten för min egen del är den oförblommerade förkärleken för gitarrer. 4 praliner av 5 blir slutbetyget.

DER ROTE MILAN till sist. Det här är ett gäng fryntliga tyskar som hämtar musikalisk inspiration från det trettioåriga kriget som utspelade sig i nådens tidevarv 1618-1648.

"Moritat" som släpptes på Unholy Conspiracy Deathwork för nästan exakt ett år sedan är en trivsam historia med mycket mangel, som sig bör när det handlar om krig och konflikt. 

Med detta önskar jag en alldeles ypperlig helg.

/Susanne

Fredagslistan 2020, vecka 3: Lost and found

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg