onsdag, oktober 30, 2019

Supporta scenen: At The Gates & Vanhelgd

Det var bra längesedan jag skrev ett inlägg med det här temat. Konsertgåendet har minskat lika drastiskt som merchinköpen har ökat då jag inte kommer iväg på konserter speciellt ofta numera. Men det här är ju lite för bra för att missa, eller hur?

AT THE GATES, bandet som med rätta kan hävda att de gjort en skiva som definierat och förgyllt den melodiska dödsmetallen i "Slaughter Of The Soul" och som fått folk att gråta av rörelse i ett svett och kondensindränkt KB i slutet av sin, som det skulle visa sig, inte avslutningsturné kommer alltså till Helsingborg. Jag kan helt ärligt säga att jag höll på att trilla av stolen av överraskning när The Tivoli gick ut med bokningen. AT THE GATES har alltså aldrig spelat i Helsingborg. Aldrig. Bara det borde få oss metalheads att vallfärda till The Tivoli lördagen den 9:e november. Jag har sett många band på The Tivoli, men frågan är om AT THE GATES kan vara den mest högoktaniga bokningen någonsin?

Och då har jag ännu inte sagt något om det supportband som göteborgarna tar med sig - VANHELGD! Gosse, det här bandet äskar sådan sjuka proportioner av credd att det flimrar för ögonen. Jag älskar hur det här bandet gör sin grej så totalt. I varenda intervju med bandet jag läst så skiner just detta faktum igenom något så otroligt. Jag var sent på bandet - i höjd med "Temple Of Phobos" började jag notera att det här bandet kunde vara värt att hålla koll på. Bandets oerhört stämningsfyllda death metal är en ren dröm, och om bandet svarar upp med en - som jag hoppas - episk scennärvaro så kan ju detta bli groteskt bra! Jag ser nästan fram mer mot VANHELGDs konsert än huvudbandet just av denna anledning. Att AT THE GATES kan få en parkeringsplats att svänga vet jag redan - VANHELGD är fortfarande insvepta i ett moln av mystik som jag väljer att bevara och inte leta upp liveklipp med bandet.  När det gäller AT THE GATES har jag inga sådana betänkligheter. Bara som en liten fingervisning på hur det kan gå till på deras konserter.



Exakt.

Alltså för att sammanfatta,

Vad? AT THE GATES & VANHELGD
Var? The Tivoli, Helsingborg
När? Lördagen den 9/11, insläpp 19.00
Pris? 350 kr, plus såklart den obligatoriska avgiften

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 17: Herr B frågar sig hur folk kan lyssna på sånt här trams?

  Den veckan blir det kontroversiellt! Herr B kommer avslöja de band han upplever är mest överskattade. Eller ja, något så när åtminstone. D...

Populära inlägg