fredag, mars 29, 2019

Fredagslistan 2019, vecka 13: Nytt och njutbart

God afton!

Denna fredag ska ni få er två album till livs, under temat nytt och njutbart. Vi kör!

Första skivan ut är black metal-bandet AORATOS "Gods Without Name" som släpptes den 22/3 på Debemur Morti Productions. Parallax, Pt. 1 inleder starkt med grammofonknaster och olycksbådande melodislingor och tillåts sträcka ut sig runt fyra minuter. Det bäddar gott för låt två, Holy Mother of Terror, som är en rejäl knytnäve rakt i solar plexus och det tyder på god självkänsla att låta saker och ting ta sin tid. Det här är riktigt bra och genomtänkt black metal med ockult känsla och en ta i ända från tårna-vrede.

Bitvis påminner anslaget om DEATHSPELL OMEGA men i en mycket mer koncentrerad och mindre spretig form, vilket jag tycker är tilltalande. Ljudbilden är böljande men precist avvägd och mangelfaktorn ovanpå det gör att det här känns som ett av de mer intressanta släppen hittills under 2019. Tack Colorado för AORATOS!

Album nummer två skiljer sig rejält från det första och ovänner till den progressiva skolan kan med fördel härmed slå dövörat till. För oss andra väntar idel guld och gröna skogar i form av SERMON!

"Birth Of The Marvellous" släpptes på samma dag som ovanstående alster, nämligen 22/3 på bolaget Prosthetic Records. Här hålls det sannerligen inte igen när det kommer till vidsträckta filmiska ljudlanskap, smäktande postpunkgotiska tongångar, mellotronpartier och känsloindränkta sånginsatser. Och jag vill hävda att trumspelet är rent av episkt! Det här är musik som är som smör för ens hörselgångar, som lägger sig som en omslutande hinna över ens hårda arbetsvecka och vänligt bjussar på en kopp te när man känner sig frusen. Det ska bli kul att se vad SERMON hittar på framgent, min gissning är storverk.

Och med detta tager vi helg!

Allt gott,

/Susanne

Fredagslistan 2019, vecka 13: Nytt och njutbart

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2020, vecka 39: Lyssnat denna vecka!

 Gott folk! Det har varit en fin musikvecka, det kan jag helt uppriktigt säga. Mycket riktigt bra musik som jag har haft förmånen att få lys...

Populära inlägg