tisdag, juni 27, 2017

Martins tekniska tisdagstips, vecka 26: Origin

Gott folk!

Idag ska vi prata om ORIGIN som är ett brottartungt band som bedrivit verksamhet sedan 1997. Ständige medlemmen - ORIGIN har såklart haft svängdörrar på samtliga positioner som nästan alla tekniska dödsmetallband - på gitarr är numera den ende originalmedlemmen. Men sedan 2011 har medlemmarna stannat kvar. Och det är inget dåligt gäng. John Longstreth på trummor är ett formligt monster bakom kaggarna, Mike Flores trakterar den fullt hörbara basen och Jason Keyser har en grymt löd i pipan.

ORIGINs musik handlar inte speciellt mycket om finess, men helt utan nyanser är den inte. Inte minst visade bandet på senaste skivan "Omnipresent" att det är fullt möjligt att utveckla den ganska rigida formen som teknisk dödsmetall har.

Gott folk, detta blir det sista tekniska tisdagstipset på ett tag - jag går på semester i nästa vecka och planerar att återkomma med ett nytt rungande tips tisdagen den 15 augusti. Fredagslistorna fortsätter däremot som vanligt hela sommaren!

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 16: Glad påsk!

Gott folk! Jag vet inte vilket förhållande ni har till påsken, men för egen del så är den en källa till trevnad och umgänge med familj...

Populära inlägg