fredag, mars 17, 2017

Fredagslistan 2017, vecka 11: Vårkänslan

Gomorrn!

Våren börjar sticka ut sina spröda tentakler och till detta ystra uppvaknande hör förstås god musik. För att trissa upp fredagsstämningen ytterligare och riktigt elda upp er kommer här en kvintett låtar som riktigt dryper av vårkänslor. Hurra!

VIBRION är först ut. Ett band som enligt utsago ska vara en sorts legender i sitt slag men som gått mig helt förbi. Det här är bra dödsmetall av klassiskt snitt, ungefär som  att dyka rakt ner i en pool med klorerat vatten från 90-talet. Chuck Schuldiner hade varit stolt över dessa argentinska gullpluttar som förra året släppte sin första fullängdare sedan -97. "Bacterya" heter albumet med denna rymdkackerlacka på, lägg det på minnet gott folk.

Vi vandrar vidare till SVART CROWNs sälla jaktmarker. Dessa spelar i Orgasmic Spiritual Ecstasy en typ av malande dödsmetall som jag tänker mig kan fungera bra i sammanhang där byggnader ska rivas. Det är som en ständigt pågående process av kross och sönderfall som vet precis var den tar och som målmedvetet arbetar sig framåt utan att vika en tum. Svinbra!
Låt nummer tre heter Isolation och framförs av orkestern med det snillrika namnet FLESHMEADOW. KÖTTÄNG! Sug på den karamellen till episkt bandnamn en stund och bli lycklig. Martin hade den goda smaken att introducera mig för det här bandet härom dagen och för det är jag honom evigt tacksam. 

Teknisk black metal, hur ofta hör man den kombon? Ja, alldeles för sällan är det enda rimliga svaret på den frågan.

JUNIUS härnäst, med Clean the Beast. Det var något med detta som kändes bekant vid första genomlyssningen och med någon stunds kontemplation och tänkarhatten käckt på svaj kom jag på det. Den här låten är uppbyggd av mässande nedstämda partier som klockrent följer melodin i Ave Satani - ni vet, filmen Omens signaturmelodi. Inget headbang här men myspys-faktorn väger upp.


SCOUR med självbetitlad EP blir sist ut. Och vilka hittar vi bakom detta tjusiga spret till logga? Jo, inga mindre än Phil Anselmo, John Jarvis, Derek Engemann med flera. En sorts all star-konstellation vill säga. Det är snabbt, det är skitigt, det är grind och black metal på samma gång. Och det funkar något så djävulskt bra!

Das ist alles! Se så, ut i vårsolen och gå krabbgång med er nu.
 


Fredagslistan 2017, vecka 11: Vårkänslan

 

/Susanne

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 16: Glad påsk!

Gott folk! Jag vet inte vilket förhållande ni har till påsken, men för egen del så är den en källa till trevnad och umgänge med familj...

Populära inlägg