tisdag, september 27, 2016

Tisdagstipset

Ave tisdag!

HOWLS OF EBB ska vi tala om idag. Tredje fullängdaren närmare bestämt, som heter "Cursus Impasse: The Pendlomic Vows" och gömmer sig i youtube-format här nedanför i form av en bild. Vi ska begrunda, lyssna, fundera, vila hjärnan och så lyssna om igen. Det här är ingen lek mina vänner, det här är som att fullkomligen dränkas i ljud. Sällan i mitt liv har jag hört så intensiv och matig musik som detta och då står jag ändå med ena foten stadigt i den musikaliska mylla som byggs av noise och power electronics. Vid första anblicken infinner sig en "men vad sjutton"-knasförvirring som sedan byts ut till "det här är ju ta mig satan obehagligt på riktigt"! Vilken sjukt massiv stämning de får till! Hur gör de? Allt på en gång och i olika tempon. Ungefär.

Det är svårt att sätta ord på den här hata eller älska-skivan och den är verkligen inte för alla. Men den är garanterat för mig, jag har problem med att sluta lyssna. Bland det mest nyskapande jag hört på år och dar i extremmetalsammanhang, som att kliva rakt ner i ett bisarrt virrvarr av rottrådar från olika skolor av musik men där betoningen ligger på black metal. Allehanda monster från Lovecrafts sinnevärld tycks flåsa en i nacken vid en närlyssning av det här albumet, det sätter igång nackhår och kallsvett alltså. För er som väljer att hoppa ner i badkaret säger jag badmössa på och simma lugnt. We are all mad here.

/Susanne

 Och vi klickar på bilden. Vips! Magi.
Och vi klickar på bilden. Vips! Magi.

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 16: Glad påsk!

Gott folk! Jag vet inte vilket förhållande ni har till påsken, men för egen del så är den en källa till trevnad och umgänge med familj...

Populära inlägg