fredag, november 20, 2015

Black Sabbath i HD

I helgen var jag i den kungliga Hufvudstaden där jag bl.a. träffade en god vän. Sagda vän gjorde mig uppmärksammad på att samtliga studioskivor med BLACK SABBATH från 70talet numera finns att få tag i som HD-filer. Med tanke på hur lyrisk jag blev över när KISS skivor kom i samma format torde detta inte göra mig besviken, trodde han.


Så sant.


Jag har hittills avnjutit "Sabbath bloody sabbath" och "Master of reality" i mina hörlurar, och båda upplevelserna har varit som att höra skivorna för första gången. Precis ALLTING låter fenomenalt. Ljudet är större, djupare, fylligare. Klarare. Detaljer jag aldrig hört framträder som vore de självklarheter, ljud jag aldrig hört förut dyker upp både här och där.


Som i fallet med Kiss "Hotter than hell"-skiva så anser jag att Sabbaths "Master of reality" lider av en väldigt dålig produktion. Och där jag tyckte att Kisskivan lyftes till oanade höjder i denna höga upplösning så händer exakt samma grej med Sabbathskivan. Produktionen blir såklart inte bättre, men den får en helt annan lyster och alla andra utgåvor blir i samma sekund meningslösa.


Nu ryker de sista cd-skivorna med 70talsSabbath. Jag kommer aldrig att behöva lyssna på dem igen. Vinylskivorna har jag såklart kvar, för sådana spelar jag fortfarande.


Vilken blir nästa skiva månne? Jag tror bestämt att det får bli "Sabotage".


/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 16: Nu och då

Gott folk! Idag tänkte jag att vi skulle sätta vissa bands utveckling under lupp. Jag fick idén när jag helt slumpmässigt fick reda på att...

Populära inlägg