fredag, november 27, 2015

Fredagslistan 2015, vecka 48: Ta i på sång!

Gott folk!

Vi tar ett litet break i syndandet och sysselsätter oss med låtar där sångaren/sångerskan tar i lite extra.

Vi kör!

Battle Beast - LogoBATTLE BEAST från Finland rekryterade 2012 sångerskan Noora Louhimo och med det tog karriären något mer fart, haha! BATTLE BEAST gillar att ta i. Mycket. Senaste skivan "Unholy Savior" satte jag igång mest för att se hur usel den var. Det slutade med att jag lyssnade en hel dag på den, haha! Kommer bandets musik att bestå tidens tand? Troligtvis inte, men jag är inte sämre än att erkänna att det är skitkul att lyssna på låtar som Speed And Danger, Lionheart, Unholy Savior och låten som jag valt till listan I Want The World...And Everything In It. Bandet i sig är kompetent nog, men det är Noora som får bandet att lyfta lite extra. Det är ett satans löd i hennes röst som jag köper rakt av.

Bildresultat för judas priest logoPainkiller. Nog sagt.

Accept - LogoTysk stabilitet. Det är kanske så att ACCEPT får stå för detta själva nu när Volkswagen har fuskat sig bortom sans och vett. Bandet är inne på en fantastisk återstart av sin karriär. Mark Tornillo har pipan för att kunna ta i så att läderbyxor spricker. Det är helt otroligt kul att lyssna på hur bra ACCEPT låter nuförtiden. Låten Teutonic Terror från "Blind Rage" borde övertyga er om bandets förträfflighet.

Bildresultat för the darkness logoJag såg bandet i somras på Copenhell. Fantastiskt kul. Ni som känner till bandet vet att detta handlar om prick en sak - Justin Hawkins och hans otroliga falsettsång som han släpper loss i ohemula mängder. Plus ett fint hantverk (ibland) att snickra ihop låtar av digniteten I Believe In A Thing Called Love. 

Death Angel - Logo
DEATH ANGEL är ju ett band som också har haft en framgångsrik återstart av sin karriär. Jag tänker dock inte ta en nyare låt utan vi ska kolla in Kill As One som dels var titeln på bandets andra demo som kom 1985 och som producerades av Kirk Hammett i METALLICA men som också slank med på debuten från 1987 "The Ultra-Violence". Mark Osegueda tar i från basketkängorna och släpper loss wailande skrin som får armhåren att resa sig. Underbart!

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 46: Notan, tack!

God afton! Idag är dagen då även jag börjar ta tag i detta med att göra ett årsbokslut av 2019. Herrejemine vad med bra skivor det har slä...

Populära inlägg