fredag, juli 31, 2015

Fredagslistan 2015, vecka 31: Grindslanten

Då var det dags för lite uppfriskande grindcore så här i slutet av veckan! Vän av ordning har uteslutit paradnummer som NASUM, WORMROT och CARCASS för de har vi ju hört förut även om de är hur gulliga som helst. Dags för avfärd, stäng dörrarna och håll någon vuxen hårt i handen så bär vi oss av.

CLOUD RAT kan skatta sig lyckliga över Madison Marshalls sånginsatser. Den inlevelsen är inte att leka med alltså! Underbart röj på skivan "Moksha" som förutom sedvanlig agression och katharsis även dukar upp en skön påhittighet och ny fräschör. Vissa kanske skulle klassa det på gränsen till shoegazing, jag vill hellre tänka på det som riktigt bra grind med deodorant!


CRETIN följer upp med låten It. Om föregående band är ute och lattjar runt lite kan CRETIN istället sägas gå tillbaka till rötterna. Här pekas det med hela handen! Inga krusiduller, ingen pardon utan rak grind precis som den ska låta. En liten AUTOPSY-vibb på det också. Härligt! Plus i kanten för Marissa Martinez (sedermera Dan Martinez) pipa.


Bandet med det fnissvänliga namnet VOMIT FIST får den äran att fortsätta. De tre gruppmedlemmarna (varav den ena är son till den andra och den tredje har okänt ursprung) har dock inte blivit signade till något bolag än, vilket är synd och skam. De får en guldstjärna i himlen av mig för att de grisar runt med blod och corpse paint och är nummer tre i dagens grindslantslista med Under the Rind. Ytterst habilt! Är inte också farsgubben lite lik Pelle "Dead" Ohlin förresten...?PHOBIA är något av legender i genren och släppte sin första demo 1990. Då gick jag i sexan och hade föga aning om att det fanns musik som gick så fort men det vet jag lyckligtvis nu. Om ni inte sett videon till Contradiction/Submission Hold, som är en kritik mot djurförsök bland annat, kan jag varmt rekommendera den. Från samma album kommer låt nummer fyra - Assertion to Demean, lyssna och njut!IMPETIGO är förutom ett grindcoreband också namnet på en jobbig hudsjukdom - svinkoppor. Det tycker jag känns sympatiskt! Fast ni kan låta bli att bildgoogla, bespara er den synen. Sjukdomar åsido, musiken på skivan "Horror of the Zombies" är gemytligt trallig, texterna är skönt monsterknasiga och hela härligheten ter sig allmänt svår att sitta stilla till. Om man som jag också gillar zombies som företeelse kan man gott klappa händerna till detta och dra igång en Romero-rulle på VHS:en. Det är ju trots allt fredag!

/Susanne

Fredagslistan 2015, vecka 31: Grindslanten

1 kommentar:

Christofer sa...

Har faktiskt inte hört någon av dessa. Detta måste åtgärdas!

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 20: Musik till läsning

Gott folk! Det kanske inte kommer som en större överraskning att jag är en läsare. Sedan en herrans massa år så ligger min lästakt på unge...

Populära inlägg