fredag, oktober 24, 2014

Pinsamt Kiss

Ta inte mina ord för det. Lyssna och jämför själv. Jag bjuder in till diskussion här, och är sjukt besviken på KISS "deluxeversion" av "Love gun" som släpps nästa vecka. Den ligger redan på spotify och jag ville gärna höra livelåtarna eftersom det verkade vara något lurigt med dem. Jag var dock inte riktigt förberedd på vad de gjort med dem.

Analysen gäller Christine sixteen eftersom den finns på youtube för allmän lyssning från just Largo 1977, konserten som även skivans livelåtar härstammar ifrån. Publikljudet är pålagt, precis som när delar av giget tidigare gavs ut på en bonus-dvd i samband med Kissologysläppet för några år sedan. Men problemen har knappt börjat. Man försöker nu dessutom att minimera Peter Criss inblandning i Kiss å det grövsta. För det första har man helt och hållet klippt bort hans bakgrundssång i refrängen där han väldigt tydligt skojar till det och sjunger "Christine SEXteen". Men vad värre är - trummorna på deluxeutgåvan är nyinspelade, och otighta som fan. Jag nämner två partier här som är övertydliga i doktorerandet men den som tycker att det låter som samma trummor på båda inspelningarna över huvud taget bör uppsöka öronläkaren.

Youtube: 0:53 - 0:57
Spotify: 0:28 - 0:32

Youtube: 1:40 - 1:44
Spotify: 1:16 - 1:20

Det är inte ens dåliga kopior på Peter-fill, det är nyinspelat skit spelat av någon från kommunala musikskolans inledningskurs i trombon.

Jag tycker synd om Peter idag och jag skäms å bandets vägnar för vad de håller på med.

/Alex

1 kommentar:

Felix sa...

Men vad fan. Har var Kiss fan sen 1978 men jag blir bara mer och mer trött på Gene & Pauls egon som sakta men säkert kör Kiss i graven.

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg