torsdag, september 26, 2013

Pyramido återvänder med "Saga"

PYRAMIDO - vi har skrivit om bandet tidigare här på bloggen. Ni vet med er att sludge inte är min kopp valfri dryck - med ett undantag: PYRAMIDO, bandet som Sydsvenskans/Close-Ups Jon Palmér Jeppson har omnämnt i ordalag som att bandet skulle kunna spela in sina tarmrörelser och ändå få betyget 4.

Och bandet är faktiskt värt detta omdöme - ett band som med stor integritet och kompromisslös hängivenhet lirar långsam betongtung rock på det sätt som PYRAMIDO gör är inte bara värda vår uppmärksamhet, de är värda våra pengar. Och, kom igen, med ett omslag som till "Saga" som släpps imorgon är det inte svårt att slanta upp cashen eller hur? Nä precis.

Lägg då till att musiken är precis så knäckande bra som jag hade hoppats på - det räcker med att kolla in nedanstående video till finfina ångestpärlan År Av Onåd. Att detta är ett band som är unikt i mer än ett hänseende torde bli ganska uppenbart, haha!

/Martin


Ah, vi kör fan en till bara för att hamra in genialiteten.
4 kommentarer:

Christofer sa...

Är ju inte så lätt att köpa något som enbart verkar finnas på slutsåld vinyl. Eller kan ni dirigera mig till något ställe där det finns en cd/digital version av skivan?

Metallbibliotekarien sa...

Nä, det är ju inte det. Jag har inte lyckats hitta något ställe som säljer skivan i CD-form eller digitalt, men har dragit iväg ett mejl till bandet om detta.

Metallbibliotekarien sa...

@Christofer (och alla andra också såklart!) Jag har fått svar från bandet i form av bandets ena gitarrist Dan:

Det kommer en cd-version som kommer släppas av http://www.ecocentricrecords.com/ och http://hcbrecords.com/ även om det inte syns på deras sidor än :)
Sen kommer skivan på limiterad kassett också genom http://www.boneyardrec.com/

Vi kommer slänga upp SAGA på spotify och itunes efter den 27e sept också!

Christofer sa...

Kalas! Tackar för infon.

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 20: Är det något ruttet med Danmark?

Gott folk! För de litterärt bevandrande av er så kanske ni uppfattar titeln på den här veckans lista som något av en parafras av William S...

Populära inlägg