fredag, augusti 02, 2013

Fredagslistan 2013, vecka 31: Wacken Open Air


Wacken Open Air är en mycket ärevördig festival för metal. I år firar festivalen 24-årig födelsedag med att i sedvanlig tysk ordningsanda anordna festival på fälten utanför den lilla staden med samma namn. Stan har ca 2000 invånare.

Jag hade faktiskt biljett till festivalen, men en flytt gjorde att jag faktiskt inte kunde åka. Nedanstående band hade jag garanterat sett om jag varit på festivalen. Mycket nöje!

Detta band lirade 2011 på GRF, och det jag såg då övertygade mig om att AGNOSTIC FRONT var ett liveband som inte bara var snortajt, det var högeligen underhållande också. Låtval - Riot, Riot Upstart. 


 Show. Det är vad man får när man går och ser ALICE COOPER. Och Poison, låten som långtida fans som Alexander lite i mjugg benämner "hiten". Så jag valde en helt annan låt från senaste skivan från denne skräckrockare "Welcome 2 My Nightmare" som heter I'll Bite Your Face Off. Titeln är betydligt hårdare än hur den låter, haha!Tyskarna kan sin power metal. ALPHA TIGER är ett band som det är värt att hålla ögonen på då det faktiskt rör sig om musik från denna tjo och tjimmiga subgenre som har substans. Det ni, det är minsann inte varje dag det händer. Låtval - From Outer Space. 


 Fransk brutal death metal. Ack så bra detta är! Titeln på skivan borde få popsnören att fnysa i förakt. Gott så säger jag. Förväntar ni er finlir på en skiva som heter "Insane Cephalic Production" är ni fel på det, haha!
Låtval - Puerperal Cannibalism. 

 Minsann ett svenskt band. CANDLEMASS musik är ju tung utav bara fan. Att bandet har fått en satans nytändning är ju enbart kul då Leif Edling verkar vara en surmupp av rang, haha!
Låtval - Julie Laughs No More.

Ett mycket märkligt bandnamn, DEW-SCENTED. Musiken är däremot en okomplicerad blandning av thrash- och deathmetal. Bra, utan att vara något extra. Låtval - Revel In Contempt. 

 Har man lirat i EMPEROR som Ihsahn har gjort då har man förtjänat vår uppmärksamhet. Lyssna på Something Out There och fall i fällan du med.

RAMMSTEIN kommer bränna ner hela festivalen. Jag är helt övertygad om detta, haha! Låtval - den enda låt som finns av bandet på Spotify: Du Hast. 
/Martin


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 15: Islands briljanta karghet

Kära fredagskamrater! Idag tänker jag botanisera i den karga flora som utgör Islands mer extrema musikområden, nämligen black metalscen. H...

Populära inlägg