fredag, juli 05, 2013

Fredagslistan 2013, vecka 27: Metaltown

I skrivande stund skall dag två på 10-års jubilerande Metaltown inledas. Denna lista inleder också ett antal listor som är festivalrelaterade. Varje lista tar upp band som jag hade kunnat tänka mig att se, alternativt ska se på varje festival och är således inte att betrakta som listor där samtliga band på festivalen listas.

Så, nu åker vi!

Jag såg KORN för ett antal år sedan på Copenhell. Där och då övertygade bandet mig om att de är ett ruggigt bra band. Jag hade inga förhoppningar alls på konserten, men KORN blåste fullständigt bort mig kan jag säga. Generiskt låtval - Freak On A Leash.

Gå och se GHOST för det rena spektaklet. Detta är ett band som skall upplevas live. Konserten för två år sedan på Getaway var magiskt bra, och jag kan bara hoppas på att bandet får en speltid på kvällen - det vinner alla på skulle jag vilja påstå. Låtval - Per Aspera Ad Inferi.  Man bör se MESHUGGAH minst en gång innan man dör för att beskåda ett gäng som visar på vilken grad av musikerskap man kan uppnå med en vilja av järn att aldrig kompromissa med sin musik. Detta är ett band som med all tydlig önskvärdhet visar på detta faktum. Låtval - Electric Red. 

Ett av rockvärldens hårdast arbetande band. CLUTCH kan lira brallorna av rätt många band med sitt sväng. De har gjort det genom idogt turnerande och med en förståelse för att sväng är det svåraste och det mest nektarljuva man kan uppnå som band. Låtval - Electric Worry. 

 De har gjort en skiva som heter "Heartwork". De har gjort en skiva som heter "Necroticism - Descanting The Insalubrious". Där har ni två skäl till att kolla in CARCASS.

Kommentar överflödig, haha!
Ersättare för DILLINGER ESCAPE PLAN. Är det någon som kan klara det så är det Devin Townsend. Giget på GRF förra året var något alldeles speciellt, och Devin är knäpp och intelligent nog att kunna underhålla en pinne i skogen. Nyckelord: Eklektiskt. Låtval - Grace.Ett av världens bästa black metalband är MARDUK. Med benhård integritet och stort människoförakt kavlar de ut musik så nattsvart att det är svårt att fatta hur hårt ett band kan vara. Tajt, furiöst, nattsvart. Låtval - Souls For Belial. 

 Den direkta antitesen till MARDUK. BTBAM är ett band bestående av rasande skickliga musiker. Inte allas bag. Jag sväljer bandets musik med hull och hår. Var förberedda på långa låtar. Jag menar det. Låtval - Ants Of The Sky. 


 Brottarmetal från Jesper Strömblad med kamrater. Låtval - Expand Or Expire. 

 Ett intressant band som lirar metal i den mörkare skolan. Väl värt att kolla in då plattan "Obsidian Stonemirrors" var en glad överraskning.

Hur många var det inte som hyllade "The Horror" när den kom. Precis. Hela death metalsverige fick kollektiv orgasm och hade sig. Med rätta.

Listan rundar vi av med vemodiga MINORA. Detta är verklig tårkanalsmusik med ypperlig produktion. Hade varit intressant att se hur de låter live. Låtval - Mountain. 

Det var det hela, trevlig helg!

/Martin


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg