fredag, maj 24, 2013

Fredagslistan 2013, vecka 21: De korta låtarnas lista

Tjo!

Inte så konstigt att vi kör en lista denna vecka som är att betrakta som aningens divergerande mot förra veckans mastodontartade lista eller hur? Nä, precis. Att skriva långt och stringent är ju en utmaning. Att skriva kort och konsist är minst lika svårt skulle jag vilja hävda. Därför väljer vi att denna vecka hylla band och lyfta fram låtar som snabbt kommer fram till poängen likt THE KRISTET UTSEENDE gjorde när de döpte sin andra skiva till "Pang på pungen i Portugal".

Susanne inleder minst sagt blasfemiskt bra med ett episkt och dramatiskt intro. Detta introt kan jag stå ut med då det är DISSECTION som dukar upp till dans med At The Fathomless Depths. 

Sen blir det klassiskt ös från ett av Susannes absoluta favoritband, DISMEMBER. Och vem gillar inte det härliga till yster ringdans inbjudande fläskröjet som bandet drar på i Soon To Be Dead? Precis, inte många skulle jag tippa.

LOCK UP härnäst. Och varför inte då dels The Embodiment Of Paradox And Chaos är en vansinnigt bra låt som tydligt visar ett band som vet vad de sysslar med, dels visar upp ett trumlir från Nick Barker som får mig att sagla av njutning. Hela skivan, "Necropolis Transparent" är för övrigt svinbra.

ANAAL NATHRAKH. Locus Of Damnation. Dyrka.

"Doombringer" - liveplatta från NASUM. Vad finns inte att gilla med det liksom? I Hate People är en låt med lika kort som kärnfull titel som visar det som bandet gjorde bäst: leverera grindcore av yttersta världsklass.

MISERY INDEX är ett band att räkna med när det gäller aggression. Day Of The Dead från brottarstarka "Heirs To Thievery" går sannerligen inte emot denna regel.

Jesper Strömblads sporadiskt aktiva projekt DIMENSION ZERO är ett band som jag gillar. "This Is Hell" är en skiva som har snurrat frekvent hemmavid. Susanne har dock valt Red Dead Heat från "He Who Shall Not Bleed".

Korta kärnfulla titlar? Japp, sånt gillar vi. Döper man dessutom en låt till Norrland då får man ett glatt leende från mig kan jag säga. Och det har ju TOTALT JÄVLA MÖRKER gjort.

NECROPHAGIST, bandet vars "Epitaph" är en av de bästa tekniska dödsskivorna som gjorts har faktiskt gjort ytterligare en skiva, "Onset Of Putrefaction". På denna finns en 1:52 minuter späckad låt som heter Foul Body Autopsy. 

Susanne avslutar sin del av listan lika episkt stämningsfullt som hon inledde den - med WATAINs Withershins från "Sworn To The Dark". Magisk skiva.

-Paus - 
 

Sådärja! Vad tyckte ni om den pausfilmen? Själv blev jag rejält glad när DARKANE lade upp denna finfina låt som får peppen inför kommande "The Sinister Supremacy" att stiga ytterligare.

Nog om detta. Så, i sann kort anda så kommer varje låt på min del av listan att presenteras med ett antal ämnesord då detta är en inte helt oväsentlig del i att jobba på bibliotek, haha!

Jag inleder min del av listan med icke finkänsligt betitlade INFANTICIDEs blybrötiga Inside The Box. Ämnesord: Kort, hårt, kompromisslöst.

ANTIGAMA. Ämnesord: meckigt, konstigt pingigt ljud, brutalköttning.

PHOBIA. Ämnesord: Svinhårt, panikartad sång, bröt.

EXHALE. Ämnesord: sporadiskt sväng, grind, ilska, growl, skriksång

DISFEAR. Ämnesord: klasskamp, slirpunk, crust, Tompa

DYING FETUS. Ämnesord: Bröt, inte hålla igen, sweeps

VICTIMS. Ämnesord: Tjosan!, credd, punk

SKITSYSTEM. Ämnesord: Klasskamp, slirpunk, arg på riktigt

TRAP THEM. Ämnesord: klassgrind, fy fan vad bra, geni

TRIGGER THE BLOODSHED. Ämnesord: Bröt, grind, nu blir det ringdans!

Med detta önskar vi er en trevlig helg!

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg