måndag, april 08, 2013

Teknik, teknik, teknik. Och rock.

Vilken helg! Plötsligt har jag förärats en dator och lite pilleri till denna som nu möjliggör överförande av videoband på ett aldrig tidigare skådat sätt. Fort går det, bra blir det och roligt har jag. Såpass roligt att jag beslutat mig för att föreviga några av de roligare ögonblicken i min personliga tillika tämligen modesta karriär som rockartist. Bandet hette CRUSH, vi spelade mellan 1994 och 1996 och även om vi sällan var mer än knappt bra så hade vi roligt och gavs tillfälle att spela på ganska trevliga ställen. Ett sådant trevligt ställe var Mejeriet i Lund där jag tidigare sett ACCEPT (1993 och 1994), MOTORHEAD (1993) samt skulle få se BLACK SABBATH samma år som jag själv spelade där - 1995, den femte april. Den uppmärksamme lyssnaren hör genast att gitarriffet är snarlikt IRON MAIDENs Lord of the flies varför jag önskar påpeka att den låten först såg dagens ljus på hösten 1995 när skivan "The X-factor" släpptes. Sen huruvida det är bra eller dåligt att Iron Maiden anno 1995 valde att göra en låt av ett riff som några taffliga yngligar i södra Sverige också kommit på, ja, det må vara hänt. Vi lyssnar.

 
 
Ett annat och betydligt roligare videoband som legat i en låda ett tag och som aldrig tidigare sett dagens ljus innehöll en film från Göteborg 1993, närmare bestämt med UGLY KID JOE och DEF LEPPARD. Må vara att ingetdera band egentligen tilltalar mig speciellt mycket, men som en gammal onkel sade - "en nycirkulerad rockkonsert på dvd är alltid bättre än regionalpolitiska möten avseende asfaltsgupp". Ett citat att stödja sig på. Därför, varsågoda att njuta nästan 20 år efteråt.
 

 
 
I den andra kanalen har jag nyligen startat en ny bloggserie kallad "Proggliv" efter att mina "Resor till ingenstans" fått en paus. Gå gärna in och läs.
 
/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 16: Nu och då

Gott folk! Idag tänkte jag att vi skulle sätta vissa bands utveckling under lupp. Jag fick idén när jag helt slumpmässigt fick reda på att...

Populära inlägg