måndag, april 15, 2013

Kiss - Den Osminkade Sanningen av Carl Linnaeus

Nu börjar vi närma oss! I mitten av maj släpps den första boken om KISS på svenska sedan, ja, när kom den förra? Var det "Still On Fire" som släpptes via Melody Line runt 1988? Jag tror nästan det.

I vilket fall så kommer det nu en hett efterlängtad biografi om allas våra favoritsminkrockare. Författaren är Kisskännare sedan barnsben, journalist på Sweden Rock Magazine, basist i City Saints  - Carl Linnaeus har sannerligen många vättar i sin pölsa och är till yttermera visso en väldigt god vän sedan nästan 25 år. Jag har fått ynnesten att vara lite av en korrläsare och faktagranskare, och har kanske låtit Carl lyssna på en och annan inspelning som är av det mer ljusskygga slaget. Att få följa en bok från början på detta viset och dessutom få ta del av Carls genomtänkta och stämningsfulla skrivande under en lång tid har sannerligen varit skitroligt! Är det något som länge saknats vad gäller just Kiss och de miljontals biografier och självbiografier som presenterats genom åren så är det en nykter, nyanserad och initierad-utan-att-vara-förutfattad bild. I de fall bandmedlemmarna själva skrivit ihop något så är dessa böcker till brädden fyllda av felaktigheter och korrfel och detaljer som man undrat kring och skulle vilja veta från just dem har ofta sprungit spökskrivaren helt förbi. Istället har de var på sitt sätt koncentrerat sig på att prata skit om de andra. Det blir oerhört tröttsamt att läsa sådana böcker.

Carls bok är en kärleksförklaring, men den saknar sannerligen inte integritet och kritik. Det blev nästan handgemäng oss emellan vad gäller en specifik turné som jag helt korrekt och sakligt anser vara en av de bästa emedan Carl är av en betydligt mer negativ och felaktig åsikt. Nåja. Han kan ju inte ha rätt i allt.

Som på givet kommando är det då dags att presentera höstens stora begivenhet på Helsingborgs stadsbibliotek - lördagen den 12/10 kl. 14.00 intar sminkrocken vår hörsal. Det blir ett extravaganza utan dess like signerat petite moi och gunstig herr Linnaeus. Jag kommer att hålla i en föreläsning om bandets första år fyllt med ljudklipp, kanske något filmklipp (va? vad skulle det vara??) och massor av anekdoter och historier. Efter detta och kanske en kort kisspaus (pun intended) blir det så författarträff med Carl på scenen. Han är förvisso med från början men den andra timmen bjuder jag in till samtal, diskussion och kul i poolen med denna förträffliga västkustbo. Snacka om att det kommer att bli höjdaröken!

Tack för förtroendet Carl, jag hoppas att jag gjort dig nöjd.

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 15: Coffin of the Storms

För de som fortfarande ägnar den norska scenen någon uppmärksamhet inträffade nyligen en av årets större händelser: COFFIN STORMS släppte si...

Populära inlägg